Nieuw EO-programma ZING! met zanggroepen start zaterdag op NPO 1

Nieuw EO-programma ZING! met zanggroepen start zaterdag op NPO 1
Met Tania Kross, Glen Faria en Roel van Velzen

Kijktip :

In het nieuwe EO-programma ZING! gaan 36 muzikale formaties proberen de beste zanggroep van Nederland te worden. Vanaf zaterdag is het programma - dat overigens opvallend veel lijkt op de oudere show Korenslag - wekelijks te zien op NPO 1.

ZING! gemist? Kijk alle afleveringen terug via Gids.tv.

Eerste afleveringen
In de eerste afleveringen staan de audities centraal en kiezen de mentoren per aflevering één zanggroep uit die ze in de weken daarna begeleiden om te groeien in uitvoering, techniek of wat er dan ook nodig is. Tania Kross, Glen Faria en Roel van Velzen zijn de mentoren in ZING! Welke zanggroep weet zich onder begeleiding van een mentor te ontwikkelen tot beste van Nederland?

Van feestkoor tot klassieke muziek
Zanggroepen uit alle hoeken van het land hebben zich aangemeld om auditie te doen voor de mentor van hun keuze. Allerlei genres en formaties komen aan bod: van een enthousiast feestkoor uit de Betuwe tot een studentenjazzvereniging uit Delft, van gospelkoren tot meer klassiek georiënteerde groepen.

Het nieuwe programma ZING! is vanaf zaterdag 27 mei wekelijks om 20.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van ZING! terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's