Serierecensie: Succession seizoen 4 is geniaal sluitstuk van fantastische serie

Serierecensie: Succession seizoen 4 is geniaal sluitstuk van fantastische serie
De beste serie aller tijden?

Film :

Vanaf 29 mei staat het volledige vierde seizoen van Succession op HBO Max. Met het vierde seizoen schrijft de meester Jesse Armstrong een einde aan zijn meesterwerkje, die misschien wel als één van de beste series ooit kan worden gezien. Al is het alleen maar omdat de makers begrijpen dat bij het verlengen van een serie niet altijd het betere werk volgt. Lees hier de recensie van Succession seizoen 4.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Roy kids on the block
In het laatste seizoen van de serie komt de verkoop van Waystar aan de Zweedse techgigant Lukas Matsson. Na het overlijden van de grote Logan Roy moeten de drie kinderen het van hem ovenemen, maar wie gaat er uiteindelijk aan het langste eind trekken? En komt die overname van Mattson er eigenlijk wel?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★★

Entertainment-score: 81% | IMDb ★ 8,8

Shiv, Kendall en Roman: het zijn niet de mensen waar je dingen voor gaat voelen. En toch lukt het om medelijden te hebben met de karakters, alsmede de andere 'dickheads' en 'not serious people' die in de loop van dit seizoen de revue passeren. Dit seizoen speelt zich af in tien dagen - elke dag een aflevering - waarin het leven van de karakters drastisch veranderd. De acteurs achter de karakters bewijzen daadwerkelijk 'serious people' te zijn, want stuk voor stuk zetten ze een acteerprestatie van wereldformaat af. Met de geniale slotaflevering van bijna anderhalf uur lang komt een einde aan misschien wel één van de beste series aller tijden, van één van de beste schrijvers die op dit moment in Hollywood rondloopt. Laat de Emmys maar binnenstromen. 5 sterren.

Cast
Onder meer Sarah Snook (Run Rabbit Run), Jeremy Strong (Zero Dark Thirty) en Kieran Culkin (Scott Pilgrim vs. The World) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie is ontwikkeld door Jesse Armstrong (Veep).

Jeremy Strong, Brian Cox, Sarah Snook, Keiran Culkin, Luke Mcfarlane e.a. in 'Succession'. Bron: HBO Max

Vanaf 29 mei 2023 is het volledige Succession seizoen 4 te streamen op HBO Max. Genre: drama. Aantal afleveringen: 10. Lengte afleveringen: ca. 60 minuten, laatste aflevering en seizoesfinale is 87 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's