Recensie: No Hard Feelings is clichématige komedie met heerlijke fysieke humor

Recensie: No Hard Feelings is clichématige komedie met heerlijke fysieke humor
Met Jennifer Lawrence

Film :

Vanaf donderdag 22 juni draait de nieuwe film No Hard Feelings in de Nederlandse bioscopen. We hebben de laatste tijd wel wat geslaagde komedies de revue zien passeren, maar daar hoort - op een enkele goed geslaagde grap hier en daar - deze film helaas niet bij. Lees hier de filmrecensie van No Hard Feelings.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Daten is weten
Het verhaal gaat over Maddie. Wanneer ze op het punt staat om haar ouderlijk huis kwijt te raken, ziet Maddie een vrij opmerkelijke vacature: rijke helikopterouders zoeken iemand die met hun introverte 19-jarige zoon Percy wil ‘daten’ voordat hij naar de universiteit gaat.

Bron: Sony Pictures

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 55% | IMDb ★ 6,9

Gene Stupnitsky gooide met de film Good Boys in 2019 hoge ogen. Goede komedies die meeliften op de komedies die in de jaren 2000 populair waren. Met No Hard Feelings probeert hij dat trucje opnieuw, alleen ditmaal lukt dat iets minder goed. De fysieke komedie in de film is een fantastisch element in deze film, maar dat is dan het enige waar we zo nu en dan om kunnen lachen. De dialogen en grappen uit de monden van de acteurs werkt eigenlijk nauwelijks en die personages zelf zijn daarvan eigenlijk het grootste probleem: die zijn zo eendimentionaal, dat het zo nu en dan best pijnlijk is om naar te kijken. En dat terwijl de 'premise' en het idee achter deze film een stroom aan goede grappen zouden moeten opleveren. Het verhaal is in ieder geval wel rond en dat is al meer dan in de gemiddelde Netflix komedie. Waarschijnlijk zullen de meeste bioscoopbezoekers het rommeltje in tekst en uitleg de film wel vergeven. 2,5 ster.

Cast
Naast Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook) en Andrew Barth Feldman (White Noice) spelen ook Natalie Morales (The Little Things), Laura Benanti (Tick, Tick... Boom) Matthew Broderick (Manchester by the Sea) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Gene Stupnitsky (Good Boys).

Vanaf 22 juni 2023 is No Hard Feelings te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: komedie, romantiek. Tijdsduur: 103 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's