Recensie: Joy Ride is verrassende komedie uit onverwachte hoek

Recensie: Joy Ride is verrassende komedie uit onverwachte hoek
Met Ashley Park en Stephanie Hsu

Film :

Vanaf donderdag 6 juli draait de nieuwe film Joy Ride in de Nederlandse bioscopen. Een echte komedie met humor om te lachen: dat is altijd een welkome toevoeging in de bioscopen. En dit is er weer eentje om van te smullen. Lees hier de filmrecensie van Joy Ride.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Het is een zakelijke trip"
Het verhaal volgt vier Aziatisch-Amerikaanse vrienden terwijl ze een band opbouwen en ontdekken wat het betekent om te weten en lief te hebben wie je bent, terwijl ze door Azië reizen op zoek naar een van hun biologische moeders.

Stephanie Hsu, Sabrina Wu, Ashley Park en Sherry Cola in 'Joy Ride'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 71% | IMDb ★ 7,0

Met Crazy Rich Asians kwam er een aantal jaar geleden een zeer verrassende komedie in de bioscopen met een bijna volledig Aziatische cast. Met Joy Ride proberen regisseur Adele Lim en producenten Seth Rogen, James Weaver en Evan Goldberg (die zelf achter komedies als The Interview en Good Boys zaten) dat opnieuw. Het resultaat is een stuk minder dan zijn voorganger, maar mag er opnieuw zijn. De komedie is niet altijd geslaagd, maar het acteerwerk draagt het geheel wel. Sommige zaken en scènes komen wel echt ineens uit het niets, maar anderen zijn dan wel weer goed opgebouwd en uiteindelijk ook uitstekend uitgevoerd. Vooral de K-Pop scène is ingenieus, grappig en heeft een erg opvallend einde: een einde wat je gerust een opvallend stukje filmwerk mag noemen. Verrassende komedie in de bioscoop, die het ook thuis op de bank uitstekend zal gaan doen. 3,5 ster.

Cast
Naast Ashley Park (Mr. Malcolms List) en Sherry Cola (Turning Red) spelen ook Stephanie Hsu (Everything Everywhere All at Once), Sabrina Wu (Doogie Kamealoha, M.D.) en Debbie Fan (Bliss) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Adele Lim (Raya and the Last Dragon).

Vanaf 6 juli 2023 is Joy Ride te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: komedie. Tijdsduur: 95 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's