Recensie: Haunted Mansion is mix tussen komedie en spanning die low budget aanvoelt

Recensie: Haunted Mansion is mix tussen komedie en spanning die low budget aanvoelt
Met Lakeith Stanfield en Rosario Dawson

Film :

Vanaf woensdag 26 juli draait de nieuwe film Haunted Mansion in de Nederlandse bioscopen. Als je ooit in een Disney park bent geweest, ben je vast al eens een versie van de attractie Haunted Mansion tegengekomen. Vooral dan zal deze film je vast verrassen, want dan zal je veel herkenbare elementen tegenkomen. Lees hier de filmrecensie van Haunted Mansion.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Welcome, foolish mortals!"
Een alleenstaande moeder genaamd Gabbie huurt een gids, een paranormaal begaafde, een priester en een historicus in om hun nieuw gekochte landhuis te helpen uitdrijven; na het ontdekken wordt het bewoond door geesten.

Rosario Dawson, Tiffany Haddish, Lakeith Stanfield en Owen Wilson in 'Haunted Mansion'. Bron: Disney

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 6,6

Haunted Mansion is de tweede film in de reeks films die Disney wil gaan maken rond haar favoriete attracties: Jungle Cruise was in 2021 een relatieve hit en Tower of Terror is waarschijnlijk de volgende. Deze film is wel echt een familiefilm die binnen de lijntjes kleurt: de film is redelijk spannend maar nergens echt eng, de grappen en dialogen zijn grappig maar nergens schuin. Wat dat betreft is het een redelijk nette Disney zomerproductie die overduidelijk met een redelijk klein budget gemaakt is (overigens lijkt 158 miljoen redelijk veel, maar het merendeel zal naar de cast zijn gegaan). Toch had deze film het waarschijnlijk beter gedaan als de airco's in de bioscoop niet vol hadden aangestaan en de eerste bladeren weer van de bomen zouden vallen. Wat dat betreft heeft Disney misschien de verkeerde tijd gekozen om deze film te lanceren: hopen dat de film rond die tijd op Disney+ staat. 3 sterren.

Cast
Naast Lakeith Stanfield (The Harder They Fall) en Rosario Dawson (Ahsoka) spelen ook Owen Wilson (Loki), Tiffany Haddish (The Unbearable Weight of Massive Talent) en Danny deVito (Jumanji: The Next Level) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Justin Simien (Dear White People).

Vanaf 26 juli 2023 is Haunted Mansion te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: komedie, familie, horror. Tijdsduur: 123 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's