Recensie: They Cloned Tyrone is hedendaags Scooby-Doo mysterie in zwarte misdaadjas

Recensie: They Cloned Tyrone is hedendaags Scooby-Doo mysterie in zwarte misdaadjas
Met Jamie Foxx en John Boyega

Film :

Vanaf 21 juli staat de film They Cloned Tyrone op Netflix. Denk aan een mix tussen Jordan Peels Get Out, Donald Glovers Atlanta en Boots Rileys Sorry to Bother You en je hebt een verrassende Netflix productie die heel goed uit de hoek kan komen. Lees hier de recensie van They Cloned Tyrone.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"You ghost of christmas past ass n*gga"
De lokale drugsdealer Fontaine wordt door zijn rivaal Isaac doodgeschoten. De volgende ochtend ontwaakt hij echter alsof er niets is gebeurd. Samen met Slick Charles en Yo-Yo wil hij dit vreemde incident onderzoeken. Hun aanwijzingen leiden naar een samenzwering van de overheid die experimenten verricht op de zwarte bevolking.

Teyonah Parris, Jamie Foxx en John Boyega in 'They Cloned Tyrone'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 77% | IMDb ★ 6,8

Het is niet makkelijk om films te maken die zich over meerdere genres heen bewegen en deze film doet dat verrassend goed. They Cloned Tyrone heeft het mysterie van een goede Scooby-Doo aflevering, de thrillerelementen van Get Out van Jordan Peele en de maatschappelijke thematieken die ook door Boots Riley in Sorry to Bother You. Daarnaast heeft deze film ook nog eens humor, grotendeels gecreëerd door de geweldige chemie tussen de drie hoofdrolspelers Boyega, Foxx en Parris - waarin vooral de laatste zichzelf bewijst als een grappige én serieuze actrice. Iedere keer als je denkt dat je door hebt waar het verhaal naartoe gaat, doet de film weer iets geks. En dat houdt je constant op het puntje van de bank. Deze film voelt als iets authentieks, gemaakt door mensen met liefde voor het verhaal. En dat is voor Netflix begrippen al best wel lang geleden. 4 sterren.

Cast
Naast John Boyega (Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker) en Jamie Foxx (Day Shift) spelen ook Teyonah Parris (The Marvels), J. Alphonse Nicholson (White Men Can't Jump) en Joshua Mikel (Game Night) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Juel Taylor (Creed II).

Vanaf 21 juli 2023 is They Cloned Tyrone te kijken op Netflix. Genre: drama, misdaad. Tijdsduur: 122 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's