Serierecensie: Futurama seizoen 11 is heerlijke terugkeer van oude bekeneden

Serierecensie: Futurama seizoen 11 is heerlijke terugkeer van oude bekeneden
Fry, Leela, de professor en Bender zijn terug!

Film :

Vanaf 24 juli staat het elfde seizoen van Futurama op Disney+. "We've just got rebooted" is één van de eerste gesproken zinnen in dit nieuwe seizoen en dat geeft exact weer wat deze serie is en altijd is geweest: meta. Lees hier de recensie van Futurama seizoen 11.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Back to the far future
De avonturen van een laat-20e-eeuwse pizzabezorger in New York City, Philip J.Fry, die, na duizend jaar onbewust cryogeen ingevroren te zijn geweest, werk vindt bij Planet Express, een interplanetair bezorgbedrijf in de retro-futuristische 31e eeuw.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 79% | IMDb ★ 8,5

In dit gloednieuwe seizoen zijn we aanbeland in het jaar 3023, ongeveer 1000 jaar na onze tijd. En toch zijn er ook nu weer veel hedendaagse thema's die voorbij komen: bingen, streamingdiensten, cancelcultuur, NFT's, bitcoin... het komt allemaal voorbij. De sterke kant van deze serie - en ook dit elfde seizoen - is het meta deel: grappen als 'what about fulu, they'll bring back any old crap' - duidelijk gebaseerd op de Amerikaanse streamingdienst Hulu, die Futurama terugbracht na een afwezigheid van 10 jaar - geven deze serie net het stapje dat het nodig heeft om weer populair te worden. We hopen dan ook dat het publiek de serie weer zal omarmen. 3 sterren.

Cast
Ook in dit nieuwe seizoen zijn de stemmen van Billy West (Fry, The Professor), Katey Sagal (Leela) en John DeMaggio (Bender) te horen. Deze productie wordt geleid door Matt Groening (The Simpsons).

Bender, The Professor, Zoidberg e.a. in 'Futurama'

Vanaf 24 juli 2023 is Futurama seizoen 11 te streamen op Disney+. Genre: komedie, science fiction. Aantal afleveringen: 10. Lengte afleveringen: ca. 29 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's