Serierecensie: How to Become a Cult Leader is fascinerende en bizarre docuserie op Netflix

Serierecensie: How to Become a Cult Leader is fascinerende en bizarre docuserie op Netflix
Met Game of Thrones-ster Peter Dinklage

Film :

Vanaf 28 juli is de serie How to Become a Cult Leader te zien op Netflix. Voor wie een snelcursus wil volgen hoe je een succesvol sekteleider kan worden is deze interessante documentaireserie een echte aanrader. Lees hier de serierecensie van How to Become a Cult Leader.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Macht, charisma, loyaliteit, geld en geloof
Deze documentaireserie laat een kijkje zien in het draaiboek van de sekteleider voor het bereiken van onvoorwaardelijke liefde, eindeloze toewijding en de macht om de geest, het lichaam en de ziel van mensen te beheersen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 7,2

In zes afleveringen van ongeveer dertig minuten worden zes beroemde sekteleiders in het licht gezet. Met onder andere het bizarre verhaal van Charles Milles Manson en zijn Manson familie, het schokkende verhaal van predikant Jim Jones of de Buddhafieldsekte van seks en botox met meestermanipulator Jaime Gomez aan het hoofd. Een zeer verslavende serie, mits je het onderwerp aanspreekt natuurlijk. Er komen onder meer voormalig volgers van deze sektes aan het woord en de cults zelf worden door middel van animatie en archiefbeelden in beeld gebracht met als centrale vraag: hoe werd het nu eigenlijk een sekte? Intrigerend, shockerend maar ook wonderbaarlijk dat dit bestaat. Vier sterren.

Cast
Naast archiefbeelden van onder andere sekteleiders Charles Manson en Shoko Asahara is ook Atsushi Sakahara te zien in deze serie. De verteller van de serie is Peter Dinklage (Game of Thrones).

Bron: Netflix

Vanaf 28 juli 2023 is de serie How to Become a Cult Leader te zien op Netflix. Deze serie bevat zes afleveringen van ongeveer 30 minuten. Genre: documentaire.

Actuele video's

Meer actuele video's