Recensie: Guy Ritchie's The Covenant is bijzondere en stijlvolle oorlogsfilm

Recensie: Guy Ritchie's The Covenant is bijzondere en stijlvolle oorlogsfilm
Met Jake Gyllenhal en Dar Salim

Film :

Vanaf 28 juli staat de film Guy Ritchie's The Covenant op Prime Video. Een echte oorlogsfilm is iets dat Guy Ritchie nog nooit gedaan heeft: past zijn stijl van filmmaken bij dit bijzondere genre? Lees hier de recensie van Guy Ritchie's The Covenant.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Afganistan oorlog
Het verhaal volgt Sergeant John, die tijdens zijn laatste dienstreis in Afghanistan samenwerkt met de lokale tolk Ahmed, die zijn eigen leven riskeert om een gewonde John over kilometers afmattend terrein in veiligheid te brengen.

Jake Gyllenhal en Dar Salim in 'The Covenant'. Bron: Prime Video

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 7,5

De film komt heel langzaam van de grond en wordt bijzonder spannend op het moment dat John gewond raakt. De film kent geweldige momenten: de PTSS-scenes na de grote gebeurtenissen bijvoorbeeld, die je uiteindelijk echt bijblijven. Dat Jake Gyllenhal een fantastische acteur is staat buiten kijf, maar de beste momenten komen van Dar Salim als de 'interpretor' Ahmed. Een film die vele hoogtepunten kent, maar uiteindelijk ook niet erg memorabel is. Buiten de mooie slow-mo momenten is de film visueel gezien nergens spectaculair en buiten de tweee hoofdrolspelers hebben ook de bijrollen weinig te melden: van de rol van Anthony Starr en vrouw des huizes Emily Beecham hadden we bijvoorbeeld meer verwacht. 3 sterren.

Cast
Naast Jake Gyllenhal (Ambulance) en Dar Salim (Black Crab) spelen ook Antony Starr (The Boys), Jonny Lee Miller (Trainspotting) en Emily Beecham (Cruella) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Guy Ritchie (Operation Fortune: Ruse de Guerre).

Vanaf 28 juli 2023 is Guy Ritchie's The Covenant te kijken op Prime Video. Genre: oorlog, actie. Tijdsduur: 123 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's