Recensie: Cobweb brengt verontrustende horror met talentvolle acteur Woody Norman

Recensie: Cobweb brengt verontrustende horror met talentvolle acteur Woody Norman
Hoor wie klopt daar kinderen?

Film :

Vanaf 24 augustus is de film Cobweb te zien in de bioscopen. Het is wat aan de vroege kant, maar de horror- en halloweenfilms terroriseren nu al de bioscopen. Maak je klaar voor een naargeestig huis met véél pompoenen én botten in de tuin, een groot geheim en duivelse ouders met een duister verleden. Lees hier de filmrecensie van Cobweb.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Een week voor Halloween
De achtjarige Peter wordt gekweld door een mysterieus en onophoudelijk geklop vanuit de muur van zijn slaapkamer, waarvan zijn ouders volhouden dat het zijn fantasierijke verbeelding is. Naarmate zijn grote angst en de terreur toeneemt, raakt Peter ervan overtuigd dat zijn ouders Carol en Mark een vreselijk geheim voor hem verborgen houden.

Actrice Lizzy Caplan (moeder Carol) in de film 'Cobweb'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 65% | IMDb ★ 6,1

Alle credits gaan naar de cast en dan vooral de hoofdrol van de 13-jarige Woody Norman. Hij is bekend van de prachtige en ontroerende rol van Jesse in de film C'mon C'mon (2021), waarvoor hij een BAFTA-nominatie ontving voor Beste Mannelijke Bijrol. Ook de ouders maken indruk met sterke vertolkingen van Lizzy Caplan en Antony Starr als de duivelse ouders van Peter. Cobweb is helaas niet perfect. Naarmate de spanning toeneemt zijn de special effects sterker aanwezig. Zo is het 'kwaad' niet goed zichtbaar in snelle en donkere beelden. Vooral de finale is een lichte tegenvaller, die het publiek in tweeën zal splitsen. Of je houd ervan of je haat het. Drie kleine sterren.

Cast
Naast Woody Norman (The Last Voyage of the Demeter) en Lizzy Caplan (Fatal Attraction) zijn ook Antony Starr (Guy Ritchie's The Covenant) en Cleopatra Coleman (Infinity Pool) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Samuel Bodin (Marianne).

Vanaf 24 augustus 2023 is de film Cobweb te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: horror, thriller. Tijdsduur: 88 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's