Serierecensie: Painkiller is fastfoodversie van crisis rond pijnstillers

Serierecensie: Painkiller is fastfoodversie van crisis rond pijnstillers
Met Matthew Broderick

Film :

Vanaf 10 augustus staat het eerste seizoen van Painkiller op Netflix. Na het succes van de Hulu- en Disney-serie Dopesick met Michael Keaton komt Netflix nu ook met een serie over de medicijnenwereld, waarin Matthew Broderick (die de laatste tijd met een comeback bezig is) als de grote ster. Weet deze serie net als Dopesick te verrassen? Lees hier de recensie van Painkiller.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Medicatiecrisis
Richard Sackler komt uit een miljardairsfamilie die Purdue Pharma leidt. Het bedrijf heeft met de productie en uitgave van Oxycontin, een sterke pijnstiller, veel succes geboekt nadat het de belangrijkste opioïde in het land wordt. Vanwege het verslavende effect van de pijnstiller ontstaat er een opioïdencrisis in Amerika.

Matthew Broderick, John Rothman en Sam Anderson in 'Painkillers'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 77% | IMDb ★ 7,2

Wat gebeurd er als een medicijn te maken krijgt met een geweldige marketingcampagne, waardoor artsen en verpleegkundigen de pil massaal aan hun cliënten voeren? Soms gaat dat goed, maar vaak krijg je gebeurtenissen zoals vertoond in deze serie. De serie kijkt zoals zoveel Netflix kneiters lekker weg: met een lengte van 45 minuten per aflevering is dit zesluik uitstekend binge-materiaal: kijk twee films achter elkaar en je bent misschien nog wel langer bezig. Helaas heeft Painkiller veel last van zijn directe concurrent Dopesick, die ook nog niet door veel mensen zal zijn bekeken en wel inhoudelijk veel gelaagder is dan deze serie. Wat dat betreft zou je Painkiller het beste kunnen omschrijven als de fastfood variant van een serie over een onderwerp zo complex als medicijnen. 3 sterren.

Cast
Naast Matthew Broderick (No Hard Feelings) zien we ook Uzo Aduba (Lightyear) en Clark Gregg (The Avengers) in deze serie. Deze productie wordt geleid door Noah Harpster en Micah Fitzerman-Blue (A Beautiful Day in the Neighbourhood).

Vanaf 10 augustus 2023 is Painkiller te streamen op Netflix. Genre: drama, misdaad. Aantal afleveringen: 6. Lengte afleveringen: ca. 45 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's