Recensie: Blue Beetle is persoonlijke superheldenfilm waar we alles al van gezien hebben

Recensie: Blue Beetle is persoonlijke superheldenfilm waar we alles al van gezien hebben
Xolo Mariduena is Jaime Reyes

Film :

Vanaf donderdag 17 augustus draait de nieuwe film Blue Beetle in de Nederlandse bioscopen. DC maakte dit jaar al twee films: Shazam: Fury of the Gods en The Flash. Beide films waren geen succesnummers in de box-office, gaat deze blauwe superheld van Mexicaanse roots daar verandering in brengen? Lees hier de filmrecensie van Blue Beetle.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Scarabee
De pas afgestudeerde Jaime Reyes keert vol grootse plannen voor de toekomst terug naar huis, maar komt er al snel achter dat daar veel is veranderd. Terwijl hij zoekende is naar zijn plek op deze wereld, brengt het lot onverwachts een oud relikwie van buitenaardse technologie op zijn pad: de Scarabee. Als de Scarabee hem verkiest als symbiotische gastheer, komt hij in het bezit van een waanzinnige uitrusting met onvoorstelbare, maar ook onvoorspelbare krachten.

Xolo Mariduena als Jaime Reyes/Blue Beetle in 'Blue Beetle'. Bron: Warner Bros.

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 71% | IMDb ★ 7,0

De film Blue Beetle heeft als grootste positieve punt de persoonlijke noot die in deze film verwerkt is: het voelt als een film die met hart en ziel gemaakt is door het team dat er achter zit. De film heeft een aantal grappige momenten in huis, vooral als 'oom Rudy' (George Lopez) op het scherm komt. De titelheld ziet er op het grote scherm geweldig uit, maar in de finale komt dat totaal niet over, vooral omdat de film opnieuw in de val van het 'grote CGI gevecht' trapt. Dat is eigenlijk wel het overkoepelende thema van deze film: we hebben het allemaal eigenlijk wel een keer gezien. Vooral het eerste half uur hebben we regelmatig het gevoel naar een bekende film te kijken. Dan komen daar nog eens bij: de voorspelbare relatie, de grappige familiemomenten én de schurk die alleen maar slecht is en verder weinig met het verhaal te doen heeft. Been there, done that. 2,5 ster.

Cast
Naast Xolo Mariduena (Cobra Kai) en Bruna Marquezine (Maldivas) spelen ook George Lopez (Sharkboy & Lavagirl), Susan Sarandon (Thelma & Louise) en Adriana Barraza (We Can Be Heroes) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ángel Manuel Soto (Charm City Kings).

Vanaf 17 augustus 2023 is Blue Beetle te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: superhelden, komedie, actie. Tijdsduur: 127 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's