Serierecensie: laatste seizoen Riverdale minder bizar maar toch 'all over the place'

Serierecensie: laatste seizoen Riverdale minder bizar maar toch 'all over the place'
Mierzoete ontknoping voor de liefhebber

Film :

Vanaf 18 augustus staat het laatste seizoen van Riverdale op Netflix. Aan het einde van seizoen 6 waren Archie en zijn vrienden in het jaar 1955 beland. We zien in dit laatste seizoen over hoe het hun vergaat in het Riverdale van de jaren '50 in de vorige eeuw. Lees hier de serierecensie van Riverdale seizoen 7.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Apocalyps
Archie, Cheryl en de rest hebben geen enkele herinnering aan hun leven voordat zij in het jaar 1955 terecht kwamen. Alleen Jughead weet nog hoe het was in het heden en zit als enige in deze ‘mindfuck’. Is de Apocalyps van Riverdale afgewend of toch niet? Hoe loopt het af met het mysterieuze stadje en haar inwoners? Het laatste seizoen van de serie Riverdale geeft antwoord op alle vragen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 55% | IMDb ★ 6,5

Het plot van dit laatste seizoen doet denken aan Back tot the Future, de kaskraker uit de jaren ’80 van de vorige eeuw: teruggaan naar de jaren '50 met als missie iets te laten gebeuren of te voorkomen. Tenslotte kan het niet gek genoeg gaan in Riverdale. Hoewel: Archie en zijn team hebben beslist ongeloofwaardiger avonturen meegemaakt dan dit. Ze zijn weer 17 jaar oud en beleven hun jeugd nogmaals, nu ten tijde van de jaren ‘50. Verschillende thema's worden aangekaart. Bijvoorbeeld de vrijspraak van de verdachten op de moord op de 14-jarige Emmett Till in 1955 zorgt op Riverdale High School voor de nodige verontwaardiging. Een ander thema, van een volstrekt andere orde, is polyamorie. Met andere woorden: voldoende stof voor 20 nieuwe afleveringen. Fans zullen ongetwijfeld met smart hebben zitten wachten op de laatste belevenissen van de hechte vriendengroep. Als je van mierzoete roze suikerspinachtige ontknopingen houdt dan is het slot van Riverdale een aanrader, anders kun je het beter laten schieten. Twee sterren.

Cast
K.J. Apa (A Dog's Purpose), Lili Reinhart (Look Both Ways), Camila Mendes (Dangerous Lies), Cole Sprouse (Five Feet Apart), Casey Cott (All the Little Things We Kill) en Madelaine Petsch (Sightless). Deze productie is geschreven door Roberto Aguirre-Sacasa (comics-schrijver en bekend van de series Glee en Big Love).

Key art van de CW-serie 'Riverdale', dat in Nederland te zien is op Netflix

Vanaf 18 augustus 2023 is Riverdale seizoen 7 te zien op Netflix. Dit seizoen bevat 20 afleveringen van 43 minuten. Genre: drama, mystery-serie, Amerikaanse tienerserie gebaseerd op een stripboek.

Actuele video's

Meer actuele video's