Serierecensie: Ahsoka is serie die fanservice tot nieuwe hoogten brengt

Serierecensie: Ahsoka is serie die fanservice tot nieuwe hoogten brengt
Rosario Dawson te zien als Ahsoka

Film :

Vanaf 23 augustus staan de eerste twee afleveringen van Ahsoka op Disney+. We denken dat deze serie een nieuw fenomeen introduceert: 'huiswerkserie'. Laat Disney+ nu net al een aantal van deze series in huis hebben, maar zo hardcore als in deze serie hebben we het nog niet gezien. Lees hier onze eerste indruk van Ahsoka.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Opdoemende dreiging
Het Galactische Rijk is gevallen. De voormalige jedi-knight Ahsoka Tano moet een opdoemende bedrijging voor een kwetsbaar heelal onderzoeken. Hiertoe reist ze van het ene einde van dit heelal nar het andere, op zoek naar grootadmiraal Thrawn, een voormalige commandant in het voormalige Galactische Rijk.

Rosario Dawson als Ahsoka Tano in 'Ahsoka'. Bron: Disney Plus

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 66% | IMDb ★ 9,1

Deze recensie gaat over de eerste twee afleveringen van Ahsoka.

We kennen Dave Filoni, de ontwikkelaar en showrunner van deze serie, als iemand die een liefhebber is van de door hem ontwikkelde karakters en werelden, die vooral in de animatieserie Star Wars: Rebels goed tot hun recht kwamen. Nu hij deze serie maakt, kunnen we er dus op rekenen dat we nogal wat 'huiswerk' moeten doen. We vragen ons hardop af wat er overblijft van de serie als je geen kennis hebt van de inmiddels al geïntroduceerde karakters, waarvan Ahsoka zelf er natuurlijk ook eentje is. Behalve dan misschien geweldig acteerwerk van de inmiddels overleden Ray Stevenson, aan wie de eerste aflevering is opgedragen. Als fan van het bronmateriaal van deze serie (waarvan ondergetekende een voorbeeld is) kijkt deze serie weg als een fanfilm, een nieuw seizoen van een eerder in animatie uitgevoerde serie. En dan werkt de serie heel goed. Je zou het dus naast de ultieme 'huiswerkserie' ook wel een ultiem stukje fanservice kunnen noemen. We gaan voorlopig een beetje in het midden zitten: 2,5 ster.

Cast
Naast Rosario Dawson (Haunted Mansion) zijn ook Mary Elisabeth Winstead (Kate), Natasha Liu Bordizzo (Day Shift), Ivanna Sakhno (The Spy Who Dumped Me), Ray Stevenson (Thor: Love and Thunder) en Lars Mikkelsen (Face to Face) te zien in deze serie. Deze productie wordt geleid door Dave Filoni (Star Wars: Rebels).

Vanaf 24 augustus 2023 is wekelijks een nieuwe aflevering van Ahsoka te streamen op Disney+. Genre: science fiction, avontuur. Totaal aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 40-55 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's