Recensie: El Conde is absurdistische zwart-wit film over gruwelijke vampierdictator

Recensie: El Conde is absurdistische zwart-wit film over gruwelijke vampierdictator
Jaime Vadell als bloedlustige Pinochet

Film :

Vanaf vrijdag 15 september staat de film El Conde op Netflix. Pablo Larrain maakte afgelopen jaren indruk met portretten over onder meer Lady Di (in Spencer) en first lady Nancy Reagan. Ondanks dat het recept vrijwel hetzelfde is, gooit Larrain het nu eens een keer over een andere boeg. Lees hier de recensie van El Conde.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Ze wil de duivel uit mij, maar er zit niks"
De dictator Augusto Pinochet blijkt nog in leven en zwerft reeds 250 jaar als vampier rond op aarde. Nu is het echter mooi geweest voor de oude, maar onsterfelijke man. Hij lijdt aan allerlei kwalen veroorzaakt door zijn eerverlies en familiale ruzies. Pinochet wil definitief uit het leven stappen.

Key art van de film 'El Conde'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 73% | IMDb ★ 6,5

Met El Conde hebben we een mix te pakken tussen levensechte geschiedenis en klassieke vampierverhalen te pakken, met karakters die je kent of vast zult kennen als je er één zoektochtje op Wikipedia aan waagt. Maar als je denkt dat je het verhaal aan ziet komen, buigt Larrain het om en gebeurd hetgeen dat je verwacht alsnog niet. Aan het begin is dat nog wel even wennen maar na een uur ga je het omarmen. Ondanks - of misschien juist wel dankzij het feit - dat de film eigenlijk constant net iets over de grens gaat blijft het wel op de scherpst van de snede opereren. Dit zou een film kunnen zijn die zowel door complotdenkers als door 'normale' filmkijkers kan worden omarmd. Eén ding dat overblijft na het kijken is een vraag: waar heb ik naar gekeken? 3,5 ster.

Cast
Naast Jaime Vadell (Neruda) en Gloria Münchmeyer (The Dancer and the Thief) spelen ook Alfredo Castro (No), Paula Luchsinger (Ema) en Stella Gonet (Spencer) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Pablo Larrain (Jackie).

Vanaf 15 september 2023 is El Conde te kijken op Netflix. Genre: biografie, drama, misdaad. Tijdsduur: 111 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's