Hoe laat zie je de troonrede van Koning Willem-Alexander op Prinsjesdag 2023?

Hoe laat zie je de troonrede van Koning Willem-Alexander op Prinsjesdag 2023?
Wat staat er in de troonrede dit jaar?

Kijktip :

De tweede troonrede van het kabinet Rutte IV - en hoogstwaarschijnlijk ook de laatste - zal dinsdag 19 september worden voorgelezen door Koning Willem-Alexander. De troonrede is live te zien op NPO 1, NPO 2 (met gebarentolk) en de livestream via Gids.tv. Vanaf hoe laat ga je dat kunnen zien? Gids.tv heeft het overzicht.

Programma koning Willem-Alexander
Ook dit jaar vindt Prinsjesdag plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag vanwege de langdurige renovatie van het Binnenhof. Nadat de leden van de Eerste en Tweede Kamer hier hebben plaatsgenomen, is het tijd voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Om 13.00 uur vertrekken zij met de Glazen Koets vanaf Paleis Noordeinde, waarna ze om 13.20 uur arriveren bij de Koninklijke Schouwburg - meteen gevolgd door de Troonrede. Deze is rond 13.45 uur afgelopen.

Bekijk het volledige programma van Prinsjesdag 2023 op Gids.tv.

Grote armoede
De tweede troonrede van het vierde kabinet van Mark Rutte - dat inmiddels demissionair is - zal qua inhoud niet vol met nieuwe uitgaven staan. In de Miljoenennota, die vrijdag lekte bij de NRC en die uiteraard centraal staat in de troonrede, is vooral veel aandacht voor verdere armoedebestrijding. De twee miljard voor extra koopkrachtmaatregelen zal één van de weinige 'nieuwe' dingen die in de rede zullen staan.

Prinsjesdag 2023 is op dinsdag 19 september vanaf 12.25 uur te zien op NPO 1, NPO 2 en de Gids.tv-livestream. Na afloop kun je Prinsjesdag 2022 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's