Serierecensie: Gen V is onweerstaanbare binger met liefde en actie

Serierecensie: Gen V is onweerstaanbare binger met liefde en actie
Uit de wereld van The Boys

Film :

Vanaf 29 september staan de eerste drie afleveringen van Gen V op Prime Video. De serie die aan de grondslag ligt van deze serie, The Boys, was drie jaar geleden een grote verrassing. Heeft deze spin off dezelfde verrassende status? Lees hier onze eerste indruk van Gen V.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Dunne lijn tussen goed en kwaad
In Gen V volgen we de eerste generatie superhelden die bewust zijn van het feit dat ze superkrachten hebben verworven dankzij het middel “Compound V”, dat bij hen is geïnjecteerd. De jonge superhelden gaan op de universiteit de strijd aan om zich fysiek en moreel van elkaar te onderscheiden. Al snel beseffen ze dat ambitie vraagt om opofferingen en dat er een dunne lijn zit tussen goed en kwaad. Als de duistere geheimen van de universiteit boven water komen, moeten de studenten bepalen wat voor soort helden ze willen zijn…

De cast uit de nieuwe serie 'Gen V'. Bron: Prime Video

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 82% | IMDb ★ 8,1

Deze recensie gaat over de eerste drie afleveringen van Gen V.

Deze spin-offserie doet exact waar The Boys - voornamelijk in de eerste seizoenen - enorm sterk in was: keiharde maatschappelijk thema's en soms zelfs maatschappijkritiek verstoppen in misschien wel nog hardere actie. De setting van de school werkt enorm goed. Het lijkt erop dat de makers nog beter hebben nagedacht over welke thematieken ze willen aantikken, die daarbij ook aanspreken in de setting van de serie. De combinatie met de actie én de relaties maakt deze serie - net als The Boys - een serie die je het liefst in één keer uitkijkt. Die mogelijkheid komt pas als de volledige serie online staat. Tot die tijd is de serie per aflevering ook prima te kijken. 4 sterren.

Cast
Naast Jaz Sinclair (Please Baby Please) zien we ook Lizze Broadway (Ghosted), Maddie Phillips (Teenage Bounty Hunters) en Patrick Swarzenegger (The Staircase) in deze serie. Deze productie wordt geleid door Evan Goldberg (Invincible), Eric Kripke en Craig Rosenberg (The Boys).

Vanaf vrijdag 29 september 2023 zijn de eerste drie afleveringen Gen V te streamen op Prime Video. Vanaf 6 oktober volgt wekelijks een nieuwe aflevering tot aan de seizoensfinale op vrijdag 3 november. Genre: actie, sci-fi. Aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 40-55 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's