Zondag 24 september in College Tour: Dilan Yesilgöz-Zegerius

Zondag 24 september in College Tour: Dilan Yesilgöz-Zegerius
De eerste vrouwelijke premier van Nederland?

Kijktip :

Zondag is het tijd voor een nieuwe aflevering van College Tour. Deze keer laat Dilan Yesilgöz-Zegerius zich ondervragen door Twan Huys en een aantal studenten om een inkijkje te geven in haar leven.

Dit zijn alle gasten van de nieuwe reeks van College Tour 2023.

Lijsttrekker van VVD
De politieke carrière van Dilan Yesilgöz-Zegerius gaat als een speer. De Amsterdamse gemeenteraad is haar springplank naar Den Haag. Ze wordt Tweede Kamerlid voor de VVD, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat en minister van Justitie en Veiligheid. Nu breekt helemaal een spannende tijd aan voor haar, ze is lijsttrekker van de VVD hoopt ze nu de eerste vrouwelijke premier van Nederland te worden.

Gevlucht uit Turkije
Op 7-jarige leeftijd vluchtte ze met haar familie uit Turkije naar Nederland. In haar jonge jaren is ze actief bij de SP, maar uiteindelijk vindt ze haar thuishaven bij de VVD. Als raadslid in Amsterdam is ze vaker op de landelijke tv te zien dan menig Kamerlid en wordt ze al snel een mediafenomeen.

College Tour is elke zondag rond 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van College Tour terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's