Recensie: Banlieusards 2 [Street Flow 2] geloofwaardige film over overleven in buitenwijk van Parijs

Recensie: Banlieusards 2 [Street Flow 2] geloofwaardige film over overleven in buitenwijk van Parijs
Open eind lijkt opmaat naar 'Banlieusards 3'

Film :

Vanaf 27 september is de film Banlieusards 2 te zien op Netflix. Dit vervolg op de goed ontvangen film Banlieusards uit het jaar 2019 is prima te volgen zonder voorkennis. Lees hier de streamingrecensie van Banlieusards 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Betere toekomst
De broers Traoré hebben moeite om de vicieuze cirkel van verraad, wraak en geweld te doorbreken en blijven ieder op hun eigen wijze, strijden voor een betere toekomst in een louche buitenwijk van Parijs.

De cast van de film 'Banlieusards 2' ('Street Flow 2')

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 5,6

Door flashbacks naar Banlieusards is het verhaal van Banlieusards 2 goed te volgen. De film over het leven in een buitenwijk van Parijs is een sterke mix van opgroeien in armoede, met drugs, rivaliteit tussen bendes én hechte familiebanden, opbloeiende relaties en vriendschappen. Door een onverwachte wending komen de broers in Senegal terecht. Het totaal andere leven daar geeft Banlieusards 2 een diepere, interessante dimensie. Voorspelbaar maar desondanks geloofwaardig is de terugval in de criminele sfeer van de oudste broer na de ontdekking van een groot verraad. Een en ander leidt tot een open eind dat naar alle waarschijnlijkheid als cliffhanger voor Banlieusards 3 dient. Drieënhalve ster.

Cast
Bakary Diombera, Jammeh Diangana en rapper Kery James, bekend van Banlieusards. Deze productie is geregisseerd door Kery James samen met Leïla Sy die Banlieusards ook voor haar rekening nam.

Vanaf 27 september 2023 is de film Banlieusards 2 te zien op Netflix. Genre: Misdaad, Drama. Tijdsduur: 98 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's