Recensie: Zweedse horrorfilm Konferensen is typische 'over the top' slasher met komische noot

Recensie: Zweedse horrorfilm Konferensen is typische 'over the top' slasher met komische noot
Gebaseerd op de roman van Mats Strandberg

Film :

Vanaf vrijdag 13 oktober is de Zweedse komische horrorfilm Konferensen, gebaseerd op de roman van Mats Strandberg, te zien op Netflix. Is Konferensen een echte slasher die past in de traditie van dit genre? Lees hier de filmrecensie van Konferensen.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Mysterieuze figuur
Een bonte mengelmoes van overheidsmedewerkers vecht tijdens een teambuilding conferentie op een afgelegen vakantieoord tegen onderlinge onenigheid wanneer beschuldigingen van corruptie de ronde doen die de goede werksfeer bedreigen. Daarbij begint een mysterieuze figuur het personeel en de deelnemers één voor één te vermoorden. Het op het oog onschuldige uitje dat bedoeld was voor 'competentieontwikkeling' mondt uit in een ware nachtmerrie.

Beeld uit de Zweedse komische slasher 'Konferensen'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 65% | IMDb ★ 6,6

Konferensen is een echte slasher. Met een kettingzaag, hakbijlen en andere dodelijke werktuigen wordt de een na de ander gruwelijk afgeslacht door een gemaskerde bruut: Nietsontziend en rücksichtslos gaat het gezelschap eraan. Alom bekende films van dit type horror zijn The Texas Chain Saw Massacre en Friday the 13th, maar we verklappen alvast: dat niveau haalt deze film niet. De kijker wordt meegenomen in een verhaallijn over fraude en achterklap, wat maakt dat je geboeid blijft. Tot het einde is het gissen naar de identiteit van de moordenaar. De moordscènes werken op de lachspieren, dus komisch is Konferensen ook. Nergens is het eng, regelmatig is het 'over the top' - zoals je van een slasher kunt verwachten. Of iemand, en zo ja, wie dit teambuildingsuitje overleeft is de vraag. Drie sterren.

Cast
Naast Katia Winter zijn onder anderen Adam Lundgren (Tsjernobyl), Eva Melander (Border), Katia Winter (Dexter), Bahar Pars (A Man Called Ove), Maria Sid (All the Sins) en Martin Lagos (Snabba Cash) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Patrik Eklund (The Gambling Scandal) samen met SF Studios.

Vanaf 13 oktober 2023 is de film Konferensen op Netflix te zien. Genre: horror, films gebaseerd op een boek. Tijdsduur: 100 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's