Recensie: documentaire The Devil on Trail brengt The Conjuring-horrorverhaal met weinig kritische vragen

Recensie: documentaire The Devil on Trail brengt The Conjuring-horrorverhaal met weinig kritische vragen
Met paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren op demonenjacht

Film :

Vanaf 17 oktober is de film The Devil on Trial te zien op Netflix. Fans van de horrorfilms uit het The Conjuring-universum weten gelijk wat er komen gaat, want dit bizarre verhaal vormde de inspiratiebron voor de horrorfilm The Conjuring: The Devil Made Me Do it uit 2016. Met Ome Ed en Tante Lorraine Warren op spokenjacht. Lees hier de filmrecensie van The Devil on Trial.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Arne Cheyenne Johnson
In het jaar 1981 vermoordde de tiener Arne Cheyenne Johnson op gruwelijke wijze zijn huisbaas, Alan Bono. Als verdediging beweerde Johnson bezeten te zijn door een kwaadaardige entiteit. 'The Devil on Trial' onderzoekt, aan de hand van reconstructies en thuisvideo's, de eerste en enige keer dat dit toegepast werd in een Amerikaans moordproces als verdediging. De zaak van Johnson is daarnaast verbonden aan de paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren, wier werk de basis vormde voor de duistere 'Conjuring'-films.

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 60% | IMDb ★ 6,1

De makers van deze documentaire willen vooral de kijker de stuipen op het lijf jagen met doodenge geluidsopnames van een kind die bezeten is. Altijd leuk in deze oktobermaand, waar het horrorfeest Halloween een hoogtepunt nadert. Helaas wil deze documentaire vooral een goedkope horrorfilm 'nadoen' en daardoor maakt 'ie uiteindelijk niet héél veel indruk. Het eerste uur is de familie zelf aan het woord: zij vertellen wat voor vreemde, rare en doodenge gebeurtenissen ze hebben meegemaakt. Er worden geen kritische vragen gesteld en het doel lijkt vooral de kijker erg bang te maken. Daarna wordt er nuchter en met enige logica naar de zaak gekeken en zet je vraagtekens bij deze dysfunctionele familie. Een flinke anti-climax volgt in de finale en we zitten daarom toch teleurgesteld thuis op de bank. Twee sterren.

Cast
Naast Arne Cheyenne Johnson zijn ook acteurs Victor Serfaty en Susannah Spearin te zien in deze documentaire. Deze productie is gemaakt door Chris Holt (The Hillside Strangler).

Bron: Netflix

Vanaf 17 oktober 2023 is de film The Devil on Trial te zien op Netflix. Genre: documentaire, misdaad, horror. TIjdsduur: 81 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's