Serierecensie: Life on Our Planet is grootse documentaireserie uit de koker van Steven Spielberg

Serierecensie: Life on Our Planet is grootse documentaireserie uit de koker van Steven Spielberg
Met de stem van Morgan Freeman

Film :

Vanaf 25 oktober is de serie Life on Our Planet te zien op Netflix. De combinatie van Amblin Television (met productent Steven Spielberg) én de special effects en animatie uit de beroemde studios van Industrial Light & Magic lijkt een gegarandeerd succes voor deze docu, waarin voornamelijk dino's de hoofdrol spelen. Nieuw is het allemaal niet, maar visueel valt er veel te genieten. Lees hier de serierecensie van Life on Our Planet

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

The battle for survival
Deze serie vertelt het verhaal van de strijd in het leven om op de aarde te overleven en obstakels te overwinnen. Vandaag de dag leven er twintig miljoen soorten op deze aardbol, maar wat men ziet is slechts een momentopname. Zo bestaan 99% van de bewoners van de aarde niet meer, verloren gegaan in het diepe verleden. Deze documentaireserie onthult wat er met deze dynastieën is gebeurd en toont zowel de opkomst als de ondergang van de wezens die uitgestorven zijn.van de soms zware strijd van het leven om op de aarde te overleven en obstakels te overwinnen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 8,2

De productie van Apple TV+ Prehistoric Planet - die verrassend veel op deze serie lijkt - was al een succes op de streamingdienst en dat moet Netflix geweten hebben. Ze hebben nu met deze achtdelige serie Life on Our Planet wel een nog belangrijkere troef in handen: met Steven Spielberg als producent komt Jurassic Park weer tot leven. Het verhaal gaat over het wel en wee van 4 miljard jaar op deze aarde, met de vele hoogte- en dieptepunten. In acht afleveringen gaan we ter land, ter zee en in de lucht met Moeder Aarde en soms bizarre wezens in de hoofdrol. Natuurlijk komen ook de T-Rex, triceratops en brachyosaurus voorbij, maar het meest interessante stuk is in deze serie vooral de verhalen over het prille bestaan van deze aardbol. Met Life on Our Planet gaat er geen nieuwe wereld open, maar visueel is het allemaal wel verbluffend goed gemaakt. En met Morgan Freeman als verteller is dit zeker het kijken waard. Drie sterren.

Cast
Deze serie is gemaakt door Darryl Frank, Justin Falvey, Steven Spielberg, Alastair Fothergill en Keith Scholey. Met de stemmen van Morgan Freeman (The Story of God).

Een sabeltandkat 'Smilodon' in de serie 'Life on Our Planet'

Vanaf 25 oktober 2023 is de documentaire Life on Our Planet te zien op Netflix. Deze serie bevat acht afleveringen van ongeveer 50 minuten. Genre: dcumentaire.

Actuele video's

Meer actuele video's