Nieuwe reeks Tussen kunst en kitsch vanaf dinsdag te zien op NPO 1

Nieuwe reeks Tussen kunst en kitsch vanaf dinsdag te zien op NPO 1
Eerste aflevering in Drents Museum

Kijktip :

Tussen kunst en kitsch is vanaf dinsdag 7 november terug met nieuwe afleveringen op NPO 1. Deze keer komen wederom mensen langs met allerlei objecten die ze laten taxeren. Hebben ze een waardevol item te pakken of gaat het toch om rommel?

Tussen kunst en kitsch gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Broche met diamanten
Elke aflevering vindt plaats in een museum en 7 november is dat het Drents Museum. Een mevrouw heeft haar broche met diamanten al sinds 1985. Expert Martijn Akkerman vertelt dat bij het aansnoeren van het korset de borst op en neer ging bij de ademhaling. Dat creëerde een schittering.

Sarcofaagmasker uit Egypte
Het sarcofaagmasker uit Egypte is volgens Mieke Zilverberg gemaakt in de periode 1300-1100 v. Christus. Alleen als je elite was, kreeg je dit op je kist. Een stilleven van een van de beste onbekende realistische schilders, Jan van der Kooi, komt ook aan bod. Expert Willem Jan Hoogsteder taxeert pasteltekeningen met portretten, gemaakt door prinses Louise van Oranje. Emiel Aardewerk bekijkt een Groninger beker uit 1658.

Nieuwe afleveringen van Tussen kunst en kitsch zijn vanaf dinsdag 7 november wekelijks om 21.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van Tussen kunst en kitsch terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's