X Days Outside start woensdag op NPO 3: kan ‘gen Z’ overleven in het wild?

X Days Outside start woensdag op NPO 3: kan ‘gen Z’ overleven in het wild?
Negen jongeren op avontuur zonder mobiele telefoon

Kijktip :

Wie woensdagavond 22 november even geen zin heeft in verkiezingsuitslagen, kan overschakelen naar NPO 3 waar het nieuwe programma X Days Outside van start gaat. Hierin zie je hoe negen jongeren moeten zien te overleven in de wildernis.

X Days Outside gemist? Kijk elke aflevering terug bij Gids.tv.

Mentale en fysieke beproevingen
Het gaat hier om jongeren van de ‘generatie Z’, oftewel iedereen die tussen 1997 en 2012 is geboren. Zij zijn opgegroeid tussen internet en mobiele telefoons en dit programma laat zien of ze het eigenlijk wel redden zonder een digitale connectie met de buitenwereld. Ze krijgen heel wat zware mentale en fysieke beproevingen voor hun kiezen.

Survivalexperts
Negen totaal verschillende jongeren gaan dit experiment aan en ze zijn niet voorbereid. Ze krijgen 10 minuten om hun tassen te pakken en ze beginnen hun avontuur in ijskoud water. In de eerste 24 uur moeten ze het alleen zien te redden en het trainingskamp van survivalexperts Govert en Tom zoeken. Zij zullen de jongeren de hoognodige skills bijbrengen.

X Days Outside is vanaf woensdag 22 november wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt X Days Outside terugkijken via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's