Recensie: The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes is langdradig spektakelstuk

Recensie: The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes is langdradig spektakelstuk
Met Tom Blyth en Rachel Zegler

Film :

Vanaf donderdag 16 november draait de nieuwe film The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes in de Nederlandse bioscopen. De nieuwe Hunger Games film kiest wat minder voor de keiharde actie en pakt een maatschappelijk thema aan: hoe pakt een totalitair regime de onschuldige burgers aan en maakt ze stukje bij beetje kapot? Lees hier de filmrecensie van The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Betoverende stem
Een jonge Coriolanus Snow is de laatste hoop van zijn uit de gratie geraakte familie. Om het voortbestaan van de ooit zo machtige familie in het Capitool te redden, wordt Snow - met tegenzin - mentor van Lucy Gray Baird, een tribuut uit het arme district 12. Lucy Gray weet het publiek van Panem te betoveren met haar charmes en Snow ziet hierin een kans om hun lot te veranderen.

Tom Blyth, Rachel Zegler, Viola Davis, Peter Dinklage e.a. in 'The Hunger

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 76% | IMDb ★ 6,9

Een oorsprongsverhaal van de bad guy is uiteraard geen vreemde voor de grote franchises: Star Wars weidde aan de oorsprong van Darth Vader zelfs drie films, terwijl de geschiedenis van Grindelwald een belangrijk onderdeel uitmaakt van de Fantastic Beasts-films. Voor Hunger Games antagonist Coriolanus Snow kiezen de makers een achtergrond die bijna Stalinistische vormen aanneemt. Dat kost moed, want de actiekijkende Hunger Games kijker is dat misschien niet enorm gewend. Sommige 'uitleg'dialogen zijn ook moeilijk te volgen, zeker aan het begin van deze film. Het personage Lucy, gespeeld door Rachel Zegler, voelt ook regelmatig als een dissonant in het geheel: het is niet per se de schuld van Zegler, maar meer van de manier waarop haar personage in het geheel wordt weggezet. De opzet van het verhaal is absoluut een interessante, maar er zitten ook mindere kanten aan de uitvoering. 3,5 ster.

Cast
Naast Tom Blyth (Benediction) en Rachel Zegler (Snow White and the Seven Dwarfs) spelen ook Hunter Schafer (Euphoria) Peter Dinklage (Cyrano), Viola Davis (Air) en Jason Schwartzman (Quiz Lady) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Francis Lawrence (Red Sparrow).

Vanaf 16 november 2023 is The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: avontuur, actie. Tijdsduur: 157 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV