Recensie: Migration is avontuurlijke animatiefilm met grote lach en klein traantje

Recensie: Migration is avontuurlijke animatiefilm met grote lach en klein traantje
Van de makers van Despicable Me, Minions en The Super Mario Bros. Movie

Film :

Vanaf 6 december is de film Migration te zien in de bioscopen. Deze decembermaand is het feest in de bioscoop: we leren Mack, Pam, Delroy, Erin en Uncle Dan kennen. Onderdeel van een eendenfamilie die geen last hebben van hoogtevrees in een heerlijk avontuur die zeer geschikt is voor jong en oud. Lees hier de filmrecensie van Migration.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Familie Mallard
Een eendenfamilie Mallard probeert hun overbezorgde vader te overtuigen om op de vakantie van hun leven te gaan. Ondertussen proberen ze te migreren van New England via New York City. Uiteindelijk belanden ze op de zonnige Bahama’s. Het wordt een avontuurlijk, gevaarlijke en bizarre tocht.

Bron: Universal Pictures International

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 85% | IMDb ★ 7,5

De release van deze bijzondere animatiefilm is vermoedelijk in verband met de feestdagen twee weken naar voren gehaald en is daardoor nu al te zien in de Nederlandse bioscopen. Universal presenteert samen met Illumination, de studio die natuurlijk bekend is van Minions, een prachtige animatiefilm voor het hele gezin. Zet je schrap als deze eendenfamilie het luchtruim kiest en vertrekt naar de warme oorden. Dit gaat in deze film niet zonder gevaar. Onder andere de vele vijanden onderweg, een verknipt reigerskoppel en The Chef, een kok die de vogels op een bord in zijn restaurant wil hebben, zijn de klassieke 'roadblocks' die we tegenkomen. Migration bevat veel humor, spannende momenten en waanzinnige beelden met véél details. Bovendien heeft deze productie een prachtige soundtrack die meerdere malen voor kippenvel zorgt. Een dikke aanrader in de bioscoop: wij zijn toch een beetje van de familie Mallard gaan houden. Vier sterren.

Cast
De stemmen worden ingesproken door Elizabeth Banks, Kumail Nanjiani, Tresi Gazal en Casper Jennings. Verder zijnook onder meer Danny DeVito, Keegan-Michael Key en Awkwafina te horen in kleinere rollen. Voor de Nederlandse versie doen onder andere Frank Lammers, Kim van Kooten, Rayen Panday en Linda Wagenmaker mee. Deze productie is geregisseerd door Benjamin Renner (The Big Bad Fox and Other Tales).

Vanaf 20 december 2023 is de film Migration (Ook bekend onder de Nederlandse titel Vogelvlucht) te zien in de Nederlandse bioscopen. Twee weken eerder is de film al in de voorpremières te zien. Genre: animatie, avontuur, familie. Tijdsduur: 93 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's