Recensie: Eerste Hulp Bij Kerst viert kerstfeest op de spoedeisende hulp vol bekende gezichten

Recensie: Eerste Hulp Bij Kerst viert kerstfeest op de spoedeisende hulp vol bekende gezichten
Nieuw op Videoland

Film :

Vanaf 6 december is de film Eerste Hulp bij Kerst te zien op Videoland. Regisseur Will Koopman, die achter het inmiddels wereldberoemde en veelgeroemde Oogappels zit, trekt een blik bekende Nederlanders open en viert kerstavond op een plek waar je absoluut niet wilt zijn rond de feestdagen: de eerste hulp van een ziekenhuis. Een gloednieuwe film met leuke rollen voor Soumaya Ahouaoui en Teun Luijkx. Lees hier de recensie van Eerste Hulp bij Kerst.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Lily, Ben, Yannick en Shanti
Het is kerstavond. Even staat alles in het teken van gezellig samenzijn, een overdadig kerstdiner en veel cadeautjes uitpakken. Maar niet voor het zorgpersoneel op de spoedeisende hulp. Voor Lily, Ben, Yannick en Shanti is de nachtdienst nog maar net begonnen. Ook al zijn ze er beslist niet voor hun lol, de wereld heeft buiten de ziekenhuismuren nog maar weinig te bieden. Allemaal zijn ze Kerstavond ontvlucht.

Acteur Peter Bolhuis in de film 'Eerste Hulp bij Kerst'

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 54% | Kerstsfeer: 59% | IMDb ★ n.n.b.

Met onder andere een gospelkoor, een sneeuwstorm en een mysterieuze patiënt begint deze Medisch Centrum West sfeerfilm in kerstsfeer, die vrij rommelig van start gaat. Alle personages hebben hun nodige problemen zoals een crimineel in gewetensnood en een gewonde man met geheugenverlies die niet weet wie hij is. Door dit doorlopende mysterie blijf je wel kijken, maar echt bijzonder wordt het allemaal niet. Het ongeïnspireerde plot, het met vlagen matige acteerwerk en trage tempo van de film maken Eerste Hulp bij Kerst geen hoogvlieger. Wel leuk zijn de vele cameos, met onder andere Imanuelle Grives, Paul Muller en grappig acteerdebuut voor Splinter Chabot. Het mag deze productie niet redden. Dit kerstverhaal zal ondersneeuwen in de vele kerstproducties die elk jaar weer uitkomen. Jammer: we hadden meer verwacht. Twee sterren.

Cast
Naast Eva Laurenssen, Teun Luijkx, Soumaya Ahouaoui en Yari van der Linden zijn ook Soy Kroon, Lily Vreeswijk, Ben Hartog, Yannick Meyer, Shanti Marsman, Tim Haars, Leopold Witte, Peter Paul Muller, Imanuelle Grives, Ellen Pieters en Nyncke Beekhuyzen en Splinter Chabot te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Will Koopman (Oogappels).

Vanaf 6 december is de film Eerste Hulp bij Kerst te zien op Videoland. Genre: komedie, drama, mysterie. Tijdsduur: 89 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV