Filmklassieker Forrest Gump zie je vrijdag 22 december op Paramount Network

Filmklassieker Forrest Gump zie je vrijdag 22 december op Paramount Network
Onvergetelijke drama- en avonturenfilm met acteur Tom Hanks in glansrol

Film :

Voor de fans van acteur Tom Hanks is er dit kerstweekend weer veel te genieten met deze komediedrama- en avonturenfilm met gouden rand. Een legendarische film met naast Hanks ook prachtige rollen voor Sally Field, Robin Wright, Gary Sinise en Mykelti Williamson. "Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get". Vrijdag is Forrest Gump te zien op Paramount Network, je kunt Forrest Gump ook streamen op Netflix en Pathé Thuis.

De film wordt op Kerstavond (zondag 24 december) om 20.30 uur herhaald op Paramount Network.

Het verhaal
De film vertelt het verhaal van de simpele ziel Forrest Gump. Hij heeft weliswaar een veel lager IQ dan gemiddeld, maar dat weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Dat begint al in zijn jeugd, als hij nog bij zijn moeder woont: Elvis Presley neemt de danspasjes van Forrest over en veroorzaakt een muzikale revolutie. Vervolgens vecht hij in Vietnam, ontmoet hij John F. Kennedy en speelt hij een rol bij het Watergate-schandaal. En ondertussen ontmoet hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny.

Bron: Paramount Pictures

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½

Entertainment-score: 90% | IMDb ★ 8,8

Het verhaal van Forrest Gump wordt zo nu en dan afgedaan als simplistisch en idealistisch, maar ruim 25 jaar na de originele release staat de film nog altijd kaarsrecht overeind. Het is namelijk boven alles een verhaal over hoop, doorzettingsvermogen en liefde. Hanks geeft op onnavolgbare wijze gestalte aan Forrest Gump en won hier meer dan terecht een Oscar voor. Ook de rest van de cast maakt indruk en de film zelf was, naast een kassucces, ook de grote winnaar bij de Oscars: hij versloeg onder meer Pulp Fiction én The Shawshank Redemption in de categorie Beste Film.

Lees hier op welk kanaal Paramount Network te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Cast
Naast Tom Hanks (Elvis) en Robin Wright (Wonder Woman) zijn ook Gary Sinise (Apollo 13) en Sally Field (Lincoln) te zien in Forrest Gump. Deze film is geregisseerd door Robert Zemeckis (Back to the Future).

De film Forrest Gump (1994) wordt beoordeeld met een 8,8 op IMDb en is vrijdag 22 december 2023 om 20.30 uur te zien op Paramount Network. De herhaling is op zondag 24 december om 22.30 uur. Genre: komedie, drama, romantiek. Speelduur: 142 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's