Gids.tv kijktips: de beste blockbusters van 2024 in de Nederlandse bioscopen

Gids.tv kijktips: de beste blockbusters van 2024 in de Nederlandse bioscopen
Met onder meer Deadpool 3 en Kingdom of the Planet of the Apes

Film :

Wat gaat het jaar 2024 ons brengen in de Nederlandse bioscopen? Net als vorig jaar staat er dit jaar weer genoeg op het programma: Marvel komt met Deadpool 3, de apen zijn terug in Planet of the Apes en is er opnieuwe Oscarsucces voor Bon Jon Hoo? Gids.tv heeft de belangrijkste titels van 2023 op een rij gezet.

Let op! De releasedata van onderstaande films kunnen wijzigen. We doen ons uiterste best om het schema zo vaak mogelijk aan te passen.

The Color Purple (25 januari)

Bioscoop

Halle Bailey in 'The Color Purple'. Bron: Warner Bros.
De veertienjarige arme Afro-Amerikaanse Celie leeft in het begin van de 20ste eeuw in het zuiden van de Verenigde Staten. Ze wordt door haar vader Alphonso geslagen en misbruikt en schrijft haar pijn van zich af in brieven die ze aan God richt. Celie heeft reeds een zoon Adam gebaard die ze sindsdien niet meer heeft gezien waardoor ze vermoedt dat hij is vermoord. Er volgt een dochter, Olivia, die tevens door Alphonso wordt meegenomen. Lees hier waar je vanaf 25 januari The Color Purple kunt kijken.

Argylle (1 februari)

Bioscoop

Henry Cavill en Dua Lipa in 'Argylle. Bron: Universal
We volgen Argylle, hij is 's werelds grootste spion die aan geheugenverlies lijdt, wordt misleid door te geloven dat hij een succesvolle spionageromanschrijver is. Nadat zijn geheugen en dodelijke vaardigheden zijn teruggekeerd, gaat hij de ultieme wraak nemen op de schimmige organisatie waarvoor hij werkte, de Division. Lees hier waar je vanaf 1 februari Argylle kunt kijken.

Madame Web (15 februari)

Bioscoop

Dakota Johnson in 'Madame Web'. Bron: Sony Pictures
Cassandra Webb lijdt aan een chronische neuromusculaire aandoening. Dit veroorzaakt ademhalings- en bewegingsproblemen. Ze zit bijgevolg vastgekluisterd aan de beademing die op een spinnenweb lijkt en die het haar mogelijk maakt om in de toekomst te kijken. Lees hier waar je vanaf 15 februari Madam Web kunt kijken.

Dune: Part Two (29 februari)

Bioscoop

Timothée Chalamet en Florence Pugh in 'Dune 2'. Bron: Warner Bros.
Deze vervolgfilm laat de reis van Paul Atreides zien, verenigd met Chani en de Fremen, terwijl hij wraak wil nemen op de samenzweerders die zijn familie hebben vernietigd. Geconfronteerd met een keuze tussen de liefde van zijn leven en het lot van het bekende universum, probeert hij een verschrikkelijke toekomst te voorkomen die alleen hij kan voorzien. Lees hier waar je vanaf 29 februari Dune: Part Two kunt kijken.

Mickey 17 (28 maart)

Bioscoop

Robert Pattinson in 'Mickey 17'. Bron: Warner Bros.
Een man, Mickey 17 genaamd, is op een gevaarlijke expeditie om de ijswereld Niflheim te koloniseren. In feite is Mickey 17 een verwaarloosbare werknemer, die een taak gekregen heeft die te gevaarlijk is voor normale mensen. Wanneer hij komt te sterven, zal er namelijk altijd een kloon van hem terugkeren met bijna al zijn herinneringen in tact. Lees hier waar je vanaf 28 maart Mickey 17 kunt kijken.

Ghostbusters: Frozen Empire (28 maart)

Bioscoop

Paul Rudd, Carrie Coon, Mckenna Grace en Finn Wolfhard in 'Ghostbusters: Frozen Empire'. Bron: Sony Pictures
New York wordt in de zomermaanden geteisterd door barre en duistere weersomstandigheden. Alles, inclusief de inwoners, wordt in recordtempo bevroren. Dit blijkt het werk van een artefact dat krachten op de wereld heeft losgelaten. De originele Ghostbusters slaan de handen ineen met de nieuwere generatie om een bizarre ijstijd te voorkomen. Lees hier waar je vanaf 28 maart Ghostbusters: Frozen Empire kunt kijken.

Furiosa: A Mad Max Story (23 mei)

Bioscoop

Anya Taylor-Joy als Furiosa in 'Furiosa: A Mad Max Story'. Bron: Warner Bros.
Terwijl de duistere wereld valt, wordt de jonge Furiosa van de Groene Plek van Vele Moeders weggerukt in de handen van een grote horde motorrijders onder leiding van krijgsheer Dementus. Terwijl ze door de woestenij reizen, komen ze de citadel tegen die wordt voorgezeten door Immortan Joe. De twee tirannen voeren een hevige oorlog om de macht, en Furiosa moet vele beproevingen overleven terwijl ze de middelen verzamelt om de weg naar huis te vinden. Lees hier waar je vanaf 23 mei Furiosa: A Mad Max Story kunt kijken.

Kingdom of the Planet of the Apes (23 mei)

Bioscoop

Screencap van 'Kingdom of the Planet of the Apes'. Bron: Disney
Vele jaren na het bewind van Caesar gaat een jonge aap op een gevaarlijke reis die hem ertoe zal brengen alles wat hij over het verleden heeft geleerd in twijfel te trekken en keuzes te maken die een toekomst zullen bepalen voor zowel apen als mensen. Lees hier waar je vanaf 23 mei Kingdom of the Planet of the Apes kunt kijken.

Ballerina (6 juni)

Bioscoop

Bron: Lionsgate/The Searchers
De film speelt zich af in de periode tussen 'John Wick 3: Parabellum' en 'John Wick 4'. De jonge assassin die bekend staat onder de codenaam Ballerina gaat op een wraakmissie om de mensen die haar familie hebben vermoord zelf om te leggen. Lees hier waar je vanaf 6 juni Ballerina kunt kijken.

Inside Out 2 (12 juni)

Bioscoop

Bron: Disney
De film keert terug naar de geest van de nieuwe tiener Riley, net nu het hoofdkantoor plotseling wordt gesloopt om plaats te maken voor iets geheel onverwachts: nieuwe emoties. Joy, Sadness, Anger, Fear en Disgust, die in alle opzichten al lange tijd succesvol zijn, weten niet goed hoe ze zich moeten voelen als Anxiety de kop opsteekt. En het lijkt erop dat ze niet de enige is. Lees hier waar je vanaf 12 juni Inside Out 2 kunt kijken.

Deadpool 3 (25 juli)

Bioscoop

Ryan Reynolds als Wade Wilson samen met Dogpool in 'Deadpool 3'. Bron: Disney
Ryan Reynolds is terug in het derde Deadpool avontuur en neemt dit keer Hugh Jackman mee als Wolverine. Lees hier waar je vanaf 25 juli Deadpool 3 kunt kijken.

Kraven the Hunter (29 augustus)

Bioscoop

Aaron Taylor-Johnson als Kraven the Hunter in 'Kraven the Hunter'. Bron: Sony Pictures
Het verhaal gaat over de Russische immigrant Sergei Kravinoff (Kraven). Hij heeft van zijn vader steeds te horen gekregen zich nooit zwak te tonen. Na een bijna doodervaring met een leeuw beschikt hij over bizarre superkrachten. Sindsdien is hij een jager die met hulp van de dierenwereld zijn prooi weet te lokaliseren. "The Rhino" is één van zijn rivalen die hij gaat tegenkomen. Lees hier waar je vanaf 29 augustus Kraven the Hunter kunt kijken.

Beetlejuice 2 (5 september)

Bioscoop

Michael Keaton als Beetlejuice. Bron: Warner Bros.
Sequel op de film Beetlejuice uit 1988. Beetlejuice komt terug uit de 'afterlife' en wordt de held van dit verhaal. Lees hier waar je vanaf 5 september Beetlejuice 2 kunt kijken.

Joker: Folie A Deux (3 oktober)

Bioscoop

Joaquin Phoenix als Joker in 'Joker: Folie a Deux'. Bron: Warner Bros.
Een vervolg op de film Joker uit 2019 met Lady Gaga als Harley Quinn. Lees hier waar je vanaf 3 oktober Joker: Folie A Deux kunt kijken.

Gladiator II (21 november)

Bioscoop

Bron: Universal
Lucius, de zoon van Lucilla en Maximus, is van slag als hij hoort van de dood van Maximus. Hij is van plan daar iets aan te doen. Lees hier waar je vanaf 21 november Gladiator II kunt kijken.

Mufasa: The Lion King (18 december)

Bioscoop

Mufasa in 'The Lion King' uit 2019. Bron: Disney
Simba is van plan om zijn welp - net als zijn vader dat bij hem deed - zo goed mogelijk voor te bereiden op het koningschap. Daarvoor zoekt hij ook naar het verleden van zijn vader en hoe zijn opa hem heeft voorbereid. Lees hier waar je vanaf 18 december Mufasa: The Lion King kunt kijken.

Actuele video's

Meer actuele video's