Kerstklassieker Home Alone 2: Lost in New York zie je dinsdag 26 december op SBS6

Kerstklassieker Home Alone 2: Lost in New York zie je dinsdag 26 december op SBS6
Op 'derde' Kerstdag zie je dit tweede deel in de herhaling op NET5

Film :

De Kerstdagen zijn in volle gang en familiefilm Home Alone 2 is dit jaar ook op de Nederlandse televisie te zien. Kevin McCallister gaat New York onveilig maken en boeven Marv en Harry gaan natuurlijk mee. De film Home Alone 2: Lost in New York is op dinsdag 26 december (Tweede Kerstdag) om 20.25 uur op SBS6. Ook kun je alle Home Alone-films streamen op Disney+.

"Start spreading the news"
De McCallisters gaan weer op vakantie, ditmaal naar het zonnige Florida. Kevin raakt echter weer afgezonderd van de rest van het gezin, en komt per ongeluk op een vliegtuig naar New York terecht. Gewapend met zijn vaders creditcard neemt Kevin het er goed van. Ondertussen blijken de boeven uit het eerste deel het voorzien te hebben op de grootste speelgoedwinkel in New York die ze op kerstavond willen overvallen.

Bron: Twentieth Century Fox

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ 6,9

In dit vervolg op de (mega-)culthit Home Alone herhalen regisseur Chris Columbus, scenarist John Hughes en de cast merkwaardig genoeg bijna alles uit het origineel. Veel filmmakers kunnen het niet laten om een zeer succesvol concept volledig uit te melken en een deel twee, drie en soms zelfs vier of meer te maken. Zelden is zo’n vervolg beter dan het origineel en ook dit keer redt de film dat niet, ondanks het feit dat het dichtbij komt. Ook voor deze productie is de hele cast weer van de partij met rollen voor onder andere actrice Catherine O'Hara en John Heard als de ouders van Kevin. Toch is in dit vervolg de kerstsfeer in The Big Apple weer honderd procent, en gaat de komedie - vooral erg leuk voor kinderen - door, waarin de grote strijd tussen Kevin en de inbrekers weer losbarst. Ook een traantje is in Home Alone 2 aanwezig met wederom een vriendelijke en belangrijke kerstboodschap.

Cast
Naast Macaulay Culkin (The Good Son) zijn ook Catherine O'Hara (Beetlejuice 2), John Heard (Big), Tim Curry (Muppet Treasure Island), Daniel Stern (Home Alone 2: Lost in New York) en Joe Pesci (The Irishman) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Chris Columbus (Percy Jackson & the Lightning Thief).

Home Alone 2: Lost in New York (1992) wordt beoordeeld met een 6,9 op IMDb en is dinsdag 26 december om 20:25 op SBS6. De herhaling is op woensdag 27 december om 18:05 op NET5. Genre: familie, actie, komedie Speelduur: 120 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's