Oscarwinnaar The Shape of Water zie je dinsdag 26 december op Paramount Network

Oscarwinnaar The Shape of Water zie je dinsdag 26 december op Paramount Network
Met actrice Sally Hawkins als Elisa Esposito

Film :

De bijzondere regisseur Guillermo del Toro weet als geen ander hoe je filmliefhebbers moet betoveren. Dat deed hij al op magische wijze met Pan's Labyrinth (2006), en dat gebeurde in 2017 opnieuw met het mysterieuze The Shape of Water. Deze beeldschone Oscarwinnaar is dinsdag (Tweede Kerstdag) te zien op Paramount Network en je kunt The Shape of Water streamen via Disney+ en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Paramount Network te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Het is 1962 en de Koude Oorlog is in volle gang. De dove schoonmaakster Elisa vindt op een dag samen met haar collega Zelda een visachtig wezen, waarvoor ze snel empathie voelt. Dit wezen is de laatste van zijn soort en wordt door de Amerikaanse overheid bestudeerd om eventueel te worden ingezet in het leger of in de ruimtevaart. Natuurlijk probeert Amerika dit verborgen te houden voor Rusland. Elisa wil het amfibisch wezen helpen ontsnappen uit het laboratorium.

Bron: Fox Searchlight Pictures

Beoordeling Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 7,3

Met The Shape of Water won regisseur Del Toro in 2018 diverse Oscars, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie. Het is dan ook een magische film, met prachtige vertolkingen, sets, kostuums en cinematografie - maar ook met een fascinerend verhaal, dat licht werpt op een bijzondere tijd in de Amerikaanse geschiedenis. De voor een Oscar genomineerde Sally Hawkins is het middelpunt van de film, maar er is nog veel meer moois - zo won ook de schitterende muziek van Alexandre Desplat een Oscar. Onvergetelijk.

Cast
Naast Sally Hawkins (Spencer) en Michael Shannon (Knives Out) zijn ook Richard Jenkins (The Cabin in the Woods), Michael Stuhlbarg (Call Me by Your Name) en Octavia Spencer (Hidden Figures) te zien in The Shape of Water. Deze film is geregisseerd door Guillermo del Toro (Nightmare Alley).

The Shape of Water (2017) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is dinsdag 26 december om 20.30 uur te zien op Paramount Network. Genre: drama, fantasie, romantiek. Speelduur: 123 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's