Review Fool Me Once: streamen of skippen op Netflix?

Streamen of skippen: Fool Me Once maakt de kijker jaloersmakend nieuwsgierig
Netflix-serie vanaf Nieuwjaarsdag te streamen

Film :

Netflix begint 2024 op huiveringwekkende wijze, namelijk met de spannende serie Fool Me Once, gebaseerd op de verhalen van de populaire schrijver Harlan Cohen. Het is niet de eerste serie waar Cohen en Netflix in samenwerken. Gaat deze serie hetzelfde succes beleven als de vele series die haar voorgingen?

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
De serie gaat over Maya Stern die de brute moord op haar man Joe probeert te verwerken. Wanneer Maya een nanny-cam installeert, schrikt ze zich kapot als ineens haar man in beeld staat. Detective Sergeant Sami Kierce leidt het moordonderzoek naar Joe's dood en heeft het ook nog eens moeilijk met zijn eigen geheimen. Ondertussen proberen Maya's nichtje en neefje meer te weten te komen over de moord op hun moeder die enkele maanden eerder plaatsvond. Zouden de moorden met elkaar te maken hebben?

Harlan Cohen's Fool Me Once - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de volledige serie.

Wat wij er van vinden
De serie Stay Close was het tweede Harlan Cohen-verhaal van dat met een groot budget werd verfilmd voor Netflix. Het derde is deze serie, die misschien wel spannender is dan de twee eerdere series bij elkaar. De serie is op zijn sterkst als het verhaal inzoomt op de persoonlijke gedachten van Maya, want gebeurd wat ze ziet nu echt of beeld ze zich dingen in? De kijker wordt door de makers ook expres in het duister gehouden, wat een soort natuurlijke spanning met zich meebrengt. De serie weet de spanningsboog niet door de volledige serie heen gespannen te houden, waardoor je - zeker in de laatste paar afleveringen - de richting van de serie als verwarrend kan ervaren.

Streamen / kijken of skippen?
Ons oordeel is: streamen. De serie staat niet de gehele acht afleveringen onder hoge spanning, maar op de goede momenten gaat de serie er keihard in. Wij als kijkers genieten daarvan.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

De gehele miniserie Fool Me Once is nu te streamen op Netflix. Genre: misdaad, drama. Tijdsduur: 8 afleveringen van 35-55 minuten.

Michelle Keegan als Maya Stern in 'Harlan Cohen's Fool Me Once'.

Actuele video's

Meer actuele video's