Recensie 'Society of the Snow': streamen of skippen op Netflix?

Streamen of skippen: Society of the Snow is indrukwekkend drama over extreme ramp
Van The Impossible-regisseur J. A. Bayona

Film :

In 1993 maakte regisseur Frank Marshall de film Alive over het Chileense rugbyteam dat onderweg naar een toernooi crashte in de Andes. Die film werd geroemd en verguisd als rampenfilm en dus kiest de Spaanse regisseur Juan Bayona voor een andere aanpak: een menselijkere, waarin je echt voelt wat de vaak nog jonge mensen hebben meegemaakt. En dat komt binnen.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. We volgen een rugbyteam dat naar Chili vliegt voor een toernooi. Wanneer hun vliegtuig hoog in de bergen neerstort, moeten de overlevenden onder de meest erbarmelijke omstandigheden zien te overleven.

Society of the Snow - kijken of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film

Wat wij er van vinden
In 2012 maakte J.A. Bayona indruk met The Impossible over een natuurramp en na wat uitstapjes is hij terug met een Spaanstalige film over één van de meest hartverscheurende rampen ooit: het Chileense rugbyteam dat in de Andes neerstort onderweg naar een toernooi in Argentinië. Bayona kiest de menselijke aanpak: het drama zit hem vooral in de dialogen en de menselijke keuzes, due soms niet de makkelijkste zijn en moeilijk zijn uit te leggen. Waar de toon van de film over het algemeen heel droevig en depressief is, weet de film soms ook vrolijke momenten in de meest duistere tijden te fietsen. Die momenten maken je vervolgens direct weer waakzaam maken over wat er gaat komen. De spanningsboog is geweldig gespannen, maar geeft ook wel momenten om even achterover te hangen. Erg veel zijn dat er echter niet: het is toch constant op het puntje van de bank.

Streamen / kijken of skippen?
Ons oordeel is: streamen. Deze film is extreem heftig, niet voor tere zieltjes en al zeker niet geschikt voor mensen die wat vrolijkheid zoeken. Maar wil je echt iets goeds zien, mag je deze zeker niet missen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Society of the Snow (ook bekend als La sociedad de la nieve) is nu te streamen op Netflix en ook nog te zien in een aantal filmzalen. Regie: J.A. Bayona. Cast: Enzo Vogrincic, Agustín Pardella, Matías Recalt. Genre: drama, historie. Tijdsduur: 144 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's