Netflix review 'Boy Swallows Universe': streamen of skippen?

Streamen of skippen? Boy Swallows Universe breekt en verwarmt je hart
Gebaseerd op geweldig populair verhaal

Film :

Het Australische werk van Trent Dalton werd een gigantische hit in boekenwinkels over de hele wereld. Een verfilming kon dus niet lang uitblijven: Netflix pikte het werk op en maakt een serie die je waarschijnlijk niet snel meer zult zien.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Een verloren vader, een stomme broer, een herstellende verslaafde moeder, een heroïnedealer als stiefvader en een beruchte crimineel als babysitter: Eli Bell, een kind in het Brisbane van de jaren '80, probeert gewoon zijn hart te volgen en te begrijpen wat het betekent om een goed mens te worden, maar het lot blijft hem obstakels opwerpen.

Boy Swallows Universe - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie gebaseerd op alle afleveringen van de serie.

Wat wij er van vinden
Het boek Boy Swallows Universe was niet voor niets een groot succes: de gelaagdheid en de schoonheid zijn ook goed terug te zien in de rode draad van de serie. In de kern staat de relatie tussen de twee broers Gus en Eli, die beiden te maken hebben met een groot trauma, waarover we gedurende de serie steeds meer te weten komen. Natuurlijk zullen voor Australische kijkers sommige zaken wat bekender voorkomen dan voor ons, maar het is absoluut niet storend. De serie is origineel en heeft zowel een lach als een traan in huis en wat dat betreft is het wel een ultieme bingeserie die je binnen de kortste keren hebt verslonden.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
De series op Netflix zijn zeker niet altijd een groot succes, maar deze maand hebben ze bij de streamingdienst de smaak te pakken. Ook deze kijkt heerlijk weg en heeft ook nog wat te vertellen. Ons oordeel is: stream deze serie!

De Netflix-serie Boy Swallows Universe is nu te streamen op Netflix. Je kunt het volledige serie bingen. Ontwikkeld door: John Collee. Cast: Zac Burgess, Travis Fimmel, Simon Baker, Phoebe Tonkin, Felix Cameron en Lee Tiger Halley. Genre: drama, misdaad. Tijdsduur: 8 afleveringen van - minuten.

Lee Halley, Bryan Brown en Felix Cameron in 'Boy Swallows Universe'. Bron: Netflix

Actuele video's

Meer actuele video's