Netflix review 'Lift': streamen of skippen?

Streamen of skippen: Lift is hedendaagse actiefilm voor een avond zonder nadenken
Film van F. Gary Gray met Kevin Hart

Film :

Netflix doet het weer: een grote film maken met wereldsterren van formaat door een regisseur die gewend is om grote actiespektakels te ontwikkelen: Michael Bay deed het met 6 Underground, de Russo's deden het met The Gray Man en nu doet F. Gary Gray het met Lift. En het wordt er allemaal niet beter op.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
De meesterdief Cyrus Whitaker wordt door zijn ex-vriendin en de FBI in de val gelokt om met zijn internationale bende een onmogelijke overval te plegen. Ze moeten $100 miljoen aan goud zien te stelen om een terroristische aanslag te voorkomen. Het enige probleem is dat het goud wordt vervoerd in een Boeiing 777-passagiersvlucht van Londen naar Zürich.

Lift - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Eén van de belangrijkste en leukste elemeten uit deze film zijn de conversaties tussen de verschillende teamleden. De casting is in heel veel gevallen raak: Vincent d'Onofrio en Billy Magnussen mogen shinen in hun rollen en zelfs Gugu Mbatha-Raw is als 'serieuze' Interpol agent heeft wel haar momenten. Kevin Hart daarentegen maakt zo hier en daar best wel wat vreemde keuzes in zijn acteerwerk, waardoor het soms wat vreemd overkomt. De film heeft een aantal ingrediënten die passend zijn bij de hedendaagse actiefilms: heel veel locaties, wat onschuldige acties die later grote consequenties kunnen hebben... we vinden het allemaal terug. Dat maakt het allemaal niet veel frisser en uiteindelijk krijgen we het gevoel dat we het allemaal al wel eerder gezien hebben.

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Natuurlijk heeft deze film last van alle problemen die de gemiddelde Netflix Original van dit formaat ook heeft. Toch is dit een lekkere film om een avondje zonder al te veel nadenken mee door te brengen. Ons oordeel is dan ook: geef het een kans.

De Netflix Original film Lift is nu te streamen op Netflix. Regie: F. Gary Gray. Cast: Kevin Hart, Gugu Mbatha-Raw, Vincent D'Onofrio, Billy Magnussen. Genre: actie, misdaad. Tijdsduur: 104 minuten.

Kevin Hart en Burn Gorman in 'Lift'. Bron: Netflix

Actuele video's

Meer actuele video's