Streamen of skippen: Detective Forst is Pools spektakel in Netflix Top 10

Streamen of skippen: Detective Forst is Pools spektakel in Netflix Top 10
Serie heeft verder weinig om het lijf

Film :

Soms komen er wel eens series de Netflix Top 10 binnenzetten waar zelfs de best ingelezen volgers niet het bestaan van wisten. De Poolse detectiveserie Forst, zoals de titel volgens de officiële bronnen luidt, is zo'n serie. Toch eens kijken wat voor vlees we nu in de kuip hebben.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Commissaris Wiktor Forst (Borys Szyc) komt in actie wanneer er brute moorden plaatsvinden in het Tatragebergte. Tegen de regels in ontdekt hij, met de hulp van journaliste Olga Szrebska (Zuzanna Saporznikow), een samenzwering die wortels heeft in de Tweede Wereldoorlog…

Detective Forst - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie gebaseerd op de eerste twee afleveringen van de serie.

Wat wij er van vinden
Deze Poolse serie is eigenlijk een soort neo noir, vergelijkbaar met Copenhagen Cowboy en Suburræterna van vorig jaar. De serie heeft wel een aantal laagjes in huis: de hoofdpersoon draagt een geheim met zich mee, de lokale journalisten zitten achter hem aan en een 'geest uit het verleden' steekt de kop op. De manier waarop de serie langzaam wordt uitgevouwen gebeurd niet op de meest subtiele manier, waardoor je het wel redelijk snel gezien hebt. Er zit continu een druilerig filter over de serie heen waardoor zelfs de vrolijke momenten iets treurigs hebben. Het blijft daardoor allemaal wat vaag en macaber.

Beoordeling van Gids.tv: ★★
Deze serie is niet voor niets zo onder de radar gebleven: het liefst hadden we dat ook zo gehouden. Blijkbaar zijn weinig Netflix kijkers het met ons eens, maar ons oordeel is: skippen.

De misdaadserie Detective Forst is nu te streamen op Netflix. Ontwikkeld door: Agata Malesińska. Cast: Borys Szyc, Zuzanna Saporznikow, Kamilla Baar. Genre: misdaad. Tijdsduur: 6 afleveringen van 40-45 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's