Bioscooprecensie: Cat Person schiet van onbehaaglijk datingverhaal in bizarre horror

Bioscooprecensie: Cat Person schiet van onbehaaglijk datingverhaal in bizarre horror
Met CODA-actrice Emilia Jones en Dream Scenario-acteur Nicholas Braun

Film :

Vanaf 15 februari is de film Cat Person te zien in de bioscopen. "Mannen zijn bang dat vrouwen hen uitlachen, vrouwen zijn bang dat mannen hen vermoorden": met deze zin begint een ongemakkelijk datingverhaal die zeker de tongen los gaat maken. Helaas schiet deze film in de derde akte lelijk uit de bocht.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Margot en Robert
De twintiger universiteitsstudente Margot werkt in een bioscoop waar ze de oudere Robert leert kennen, die er vaste klant is. Het geflirt tussen hen mondt uit in sms'jes en ze beginnen een prille relatie. Deze blijkt van korte duur wanneer hun levensvisie niet met elkaar overeenkomt. De zaken beginnen langzaam maar zeker uit de hand te lopen.

Cat Person - kijken of skippen?

Hieronder lees je een spoilervrije recensie van deze film.

Wat wij er van vinden
Het mijnenveld van daten in de moderne wereld wordt behendig verkend in de eerste twee aktes van Susanna Fogels Cat Person. De film, gebaseerd op een zeer populaire en korte verhaal uit de New Yorker van Kristen Roupenian, werpt een blik op de ongemakkelijke en soms bizarre wereld van daten. De cast is leuk met onder andere Emilia Jones, Nicholas Braun en Geraldine Viswanathan in de hoofdrol én met een fijne bijrol van acteerveteraan Isabella Rossellini als Dr. Enid Zabala. Deze thriller met zeker ook komedie-elementen schiet uiteindelijk uit de bocht en wordt een waar horrorverhaal. En dat is bijzonder jammer, want het voelt niet nodig. De finale escaleert in een lugubere, gewelddadige en rommelige climax die zowel oneindig dommer als veel minder verontrustend is dan de gespannen liefde die eraan voorafgaat.

Beoordeling van Gids.tv: ★★
De filmCat Person heeft zeker leuke en vooral ongemakkelijke momenten in huis, maar echt memorabel of bijzonder wordt het niet. Kijken is het advies, maar dan wel thuis op de bank als de film binnenkort ergens te streamen is.

De film Cat Person is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Regie: Susanna Fogel. Cast: Emilia Jones, Nicholas Braun en Isabella Rossellini. Genre: drama, thriller, horror.Tijdsduur: 118 minuten.

Bron: Independent Films

Actuele video's

Meer actuele video's