Netflix review 'KÜBRA': streamen of skippen?

Streamen of skippen: KÜBRA is rauwe misdaadserie met veel herhaling
Çagatay Ulusoy pakt opnieuw hoofdrol

Film :

De acteur Çagatay Ulusoy zal financieel niks te klagen hebben: na de film The Protector en twee seizoenen van de dramaserie The Tailor is Ulusoy verworden tot een Turks icoon op Netflix. Met een donkere misdaadserie maakt de acteur weer een nieuwe stap.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Gökhan woont in de achterbuurten van Istanbul en probeert zijn leven op de rails te krijgen om met de liefde van zijn leven te trouwen. Zijn gewone leven wordt verstoord wanneer hij berichten begint te ontvangen van een gebruiker genaamd Kübra via een online platform waar hij deel van uitmaakt.

KÜBRA - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie gebaseerd op de eerste twee afleveringen van de serie.

Wat wij er van vinden
Ondanks dat de setting van deze serie compleet anders is dan de setting van bijvoorbeeld The Tailor, speelt Ulusoy wel weer een karakter dat je niet compleet kunt doorzien: een personage dat veel bagage meeneemt, een eenling die denkt speciale krachten te bezitten en zich toch een einselganger voelt. De combinatie tussen hedendaags drama, inclusief toekomstvoorspellende entiteiten, en mysterieus misdaad maken dit een serie waarvan we er al een hoop hebben, maar die toch blijft scoren. Ook bij ons. De geheimzinnige berichten blijven maar komen...

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
We kunnen niet anders concluderen dan dat we veel van wat in deze serie zit echt al tig keer hebben gezien. Sterker nog: in The Tailor, een psychologische dramaserie met dezelfde hoofdrolspeler, zitten exact dezelfde trucs. De Netflix kijker zal er van smullen.

De Turkse serie KÜBRA is nu te streamen op Netflix. Ontwikkeld door: Durul Taylan, Yagmur Taylan. Cast: Çagatay Ulusoy, Aslıhan Malbora en Ahsen Eroğlu. Genre: misdaad. Tijdsduur: 8 afleveringen van 38-48 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's