Netflix review 'The Kitchen': streamen of skippen?

Streamen of skippen? The Kitchen is warm en menselijk drama in somber Londen
Brits-Amerikaanse Netflix-film van Get Out-acteur Daniel Kaluuya

Film :

Op streamingdienst Netflix is de nieuwe futuristische dramafilm The Kitchen in première gegaan. Het regiedebuut van acteur Daniel Kaluuya en met in de hoofdrollen Kane ‘Kano’ Robinson van Top Boy, de jonge acteur Jedaiah Bannerman en Ian Wright, voormalig voetballer van Arsenal en het Engelse elftal.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
In een dystopisch Londen is de kloof tussen arm en rijk tot het uiterste opgerekt. Alle vormen van sociale woningbouw zijn uitgeroeid en alleen The Kitchen blijft over. Een gemeenschap die weigert te verhuizen uit de plek die zij thuis noemen. Na de dood van Benji's moeder leert deze jongen Izi kennen.

The Kitchen - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Kibwe Tavares en Daniel Kaluuya regisseren hun eerste speelfilm en vertellen een menselijk verhaal over verbindingen tussen generaties. Acteur Kane Robinson en de jonge tegenspeler Jedaiah Bannerman krijgen het voor elkaar om nooit te sentimenteel te worden in een dramafilm die nooit over zijn grenzen gaat: ze halen naar ons gevoel alles uit het materiaal dat ze wordt geboden. De film heeft een erg fijne soundtrack en de sfeer waarin het zich afspeelt is fijn. Het verhaal is helaas wat simpel en langzaam: het tweede deel trapt de versnelling iets meer in, maar we gaan er in de finale dan weer uit met een te groot vraagteken: dat is wat ons betreft toch een gemiste kans.

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Dit dystopische drama dat zich afspeelt in de nabije toekomst is niet echt memorabel, bijzonder wordt het niet en daarom blijft deze Netflix-productie hangen in middelmaat.

De film The Kitchen is nu te zien op Netflix. Regie: Daniel Kaluuya, Kibwe Tavares. Cast: Kane Robinson, Jedaiah Bannerman en Hope Ikpoku. Genre: thriller, drama, sciencefiction. Tijdsduur: 107 minuten.

Key art uit de film 'The Kitchen'. Bron: Netflix

Actuele video's

Meer actuele video's