Documentaireserie De slag om Florida vanaf zondag te zien op NPO 2

Documentaireserie De slag om Florida vanaf zondag te zien op NPO 2
Met Eelco Bosch van Rosenthal en Hans Pool

Kijktip :

Vanaf zondag 21 januari kun je op NPO 2 kijken naar de documentaireserie De slag om Florida. Journalist Eelco Bosch van Rosenthal en regisseur Hans Pool doen onderzoek naar het politieke klimaat in deze Amerikaanse staat.

De slag om Florida gemist? Kijk elke aflevering terug bij Gids.tv.

Botsing van vrijheden
Deze serie is een portret van de meest activistische generatie sinds de jaren zeventig: Generatie Z. De vrijheid die zij opeisen botst echter met andere vrijheden, en nergens komt die botsing zo aan de oppervlakte als in Florida, een staat waar ‘vrijheid’ iedereen in de mond bestorven ligt.

Eerste aflevering
Sinds de jaren zestig geldt de kleine universiteit New College als een progressieve oase in Florida. Maar begin 2023 verandert dat: de conservatieve gouverneur DeSantis stelt een nieuwe raad van toezicht aan, aangevoerd door een bekende anti-woke-activist. De veranderingen staan niet op zichzelf. Het onderwijs in Florida is het toneel geworden van een strijd over onder meer genderneutraliteit en de inhoud van schoolboeken. Terwijl de veranderingen op de campus zichtbaar worden, vragen student internationale betrekkingen Sam en dramadocent Diego zich af of ze hier nog wel willen blijven.

De slag om Florida is vanaf zondag 21 januari wekelijks om 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van De slag om Florida terugkijken via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's