Netflix review '60 Minuten' (Sixty Minutes): streamen of skippen?

Streamen of skippen? 60 Minuten is prachtig persoonlijk verhaal met weinig actie
Nieuw Duits actiespektakel op streamingdienst

Film :

De MMA is een categorie sporten waar nog niet veel films over zijn gemaakt, maar waar veel verhalen zijn te halen. De Duitse regisseur Oliver Kienle en schrijver Philip Koch doen in ieder geval een eerste poging, namelijk voor Netflix.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
MMA-vechter Octavio heeft maar één uur om op het verjaardagsfeestje van zijn dochter te komen, anders verliest hij voor altijd de voogdij over haar. Maar om zijn doel te bereiken slaat hij een groot gevecht over, waar allerlei louche figuren niet blij mee zijn. Terwijl ze Octavio achtervolgen, brengt de genadeloze race tegen de klok de jonge vader al snel tot het uiterste...

60 Minuten - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
De film heeft de spierbonk Octavio centraal staan. Hij moet al vroeg in de film een moeilijke keus maken: doorgaan met vechten of kiezen voor zijn gezin en zijn kleintje? Van vechter naar vader, dat is in de praktijk de transitie die Emilio Sakraya moet neerzetten. Dat lukt hem prima, mede dankzij de mooie geschreven transitie. In een wereld vol vergevorderde ego's en opgepompte lichamen moet Octavio misschien wel zijn ego opzij weten te zetten. De film is als actiefilm of thriller misschien niet zo geschikt: de actiescènes vallen ons niet in positieve zin op en in zekere zin lijkt regisseur Kienle zelfs een beetje te grappen met het genre. Een mooi verhaal vertelt het wel.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Dit is niet de ultieme Netflix film: het is voor veel mensen enorm traag, maar de film weet wel een mooie transformatie neer te zetten. Misschien het verkeerde platform voor deze film, maar voor een mooie avond best wel een aanrader.

Sixty Minutes (ook bekend als 60 Minuten) is nu te streamen op Netflix. Regie: Oliver Kienle. Cast: Emilio Sakraya, Dennis Mojen en Marie Mouroum. Genre: actie. Tijdsduur: 88 minuten.

Emilio Sakraya en Dennis Mojen in '60 Minuten'. Bron: Netflix

Actuele video's

Meer actuele video's