Bioscooprecensie: Scrapper is lief Brits drama over bijzondere band tussen vader en dochter

Bioscooprecensie: Scrapper is lief Brits drama over bijzondere band tussen vader en dochter
Met Lola Campbell en Harris Dickinson

Film :

Vanaf 8 februari is de film Scrapper te zien in de bioscopen. Acteur Harris Dickenson (Triangle of Sadness) speelt een belangrijke bijrol in de grote Hollywood dramafilm The Iron Claw - die later deze maand naar de bioscopen komt - en is nu te zien in deze kleine Britse drama- en komediefilm die indruk maakt.

Gids.tv geeft je regelmatig de beste tips over welke films en series je kunt kijken op alle streamingdiensten. Bekijk alle overzichten van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Het verhaal
Een twaalfjarige meisje genaamd Georgie, die in het geheim alleen woont in haar flat in een arbeiderswijk van Londen, verdient geld met het stelen van fietsen met haar beste vriendin Ali en houdt de maatschappelijk werkers van haar af door te doen alsof ze bij een oom woont. Maar wanneer haar vervreemde vader Jason uit het niets opduikt, wordt ze gedwongen de realiteit onder ogen te zien.

Scrapper - kijken of skippen?

Wat wij er van vinden
Het Sundance Festival, het onafhankelijke filmfestival in Amerika, heeft vorig jaar deze productie bekroond met een belangrijke juryprijs en dat is volgens ons helemaal terecht. Het regiedebuut van Charlotte Regan doet denken aan soortgelijke films - bijvoorbeeld Aftersun en The Florida Project - maar dan met een Britse smoel. Naast een sterke soundtrack, mooie kleurrijke beelden en een creatieve manier van filmen maakt de cast de film. Lola Campbell heeft daarin de lead: ze zet een brutale maar ook schattige hoofdrol neer. Tegenspeler Harris Dickenson laat als personage Jason perfect zien dat hij naast grote rollen ook in populaire filmhuisfilms thuishoort. Het verhaal blijft boeiend tot het einde met mooie twist die de cirkel rond maakt.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Naast leuke humor brengt deze vriendelijke dramafilm ook de nodige tranen en mooie levenslessen. Juist daarom verdient deze productie volle zalen in de bioscoop. Maar ook op de bank thuis is dit een aandoenlijke en mooie aanrader.

De film Scrapper is nu te zien in de Nederlandse bioscopen. Regie: Charlotte Regan. Cast: Lola Campbell, Alin Uzun, Harris Dickinson. Genre: drama, komedie. Speelduur: 84 minuten.

Lola Campbell (Georgie) en Alin Uzun (Ali) in de film 'Scrapper'

Actuele video's

Meer actuele video's