Project dans begint donderdag op NPO 1: wie is de beste allround-danser?

Project dans begint donderdag op NPO 1: wie is de beste allround-danser?
Van de makers van Project Rembrandt

Kijktip :

Project dans is een gloednieuw programma van de NTR dat donderdag 1 februari van start gaat op NPO 1. Dit is een zoektocht naar de beste allround danser van Nederland.

Project dans gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Intensieve danstraining
Dertig getalenteerde amateurs en beginnend professionals melden zich in de eerste aflevering voor de audities. Ze krijgen allerlei opdrachten waarmee ze aan coaches Natascha en Shaker laten zien wat ze in huis hebben. De coaches selecteren tien talenten die het dansavontuur aangaan. De kandidaten volgen een intensieve training waarin zij diverse dansstijlen, van ballet tot hiphop en van African dance tot jazz dance, onder de knie moeten krijgen totdat er in de finale één winnaar overblijft. Het programma wordt gepresenteerd door Redouan Ait Chitt, Redo won in 2019 De Zwaan, de hoogste onderscheiding in de Nederlandse danswereld.

Één dansstijl per aflevering
Elke aflevering staat één dansstijl centraal, waarbij steeds een vooraanstaand choreograaf de deelnemers en de kijkers meeneemt in de oorsprong en achtergrond van die stijl. De vaste vakjury bestaat uit artistiek leider van het Scapino Ballet Ed Wubbe en 3-voudig wereldkampioen Hiphop Jennifer Romen. Zij beoordelen samen met een onafhankelijke publieksjury de uitvoeringen en kiezen iedere week weer één danser die Project dans moet verlaten totdat er in de finale één winnaar overblijft. Deze winnaar krijgt een plek in de nieuwste voorstelling van Ish Dance Collective.

Project dans is vanaf donderdag 1 februari wekelijks te zien om 20.30 uur op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Project dans terugkijken via Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's