Netflix review 'Alexander: The Making of a God', streamen of skippen?

Streamen of skippen? Alexander: The Making of a God is zwaar geromantiseerd en slecht
Mix tussen docu en fictie

Film :

Het nieuwe succes in de Netflix Top 10 dit weekend is een serie die vele historische elementen bevat: Alexander: The Making of a God. Oliver Stone maakte in 2004 al een film over de hoofdrolspeler Alexander the Great - met redelijk succes - en bijna 20 jaar later volgt Netflix met een miniserie. Hoe succesvol gaat dat zijn?

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Alexander III van Macedonië, beter bekend als Alexander de Grote, begon in de vierde eeuw voor Christus als koning van de oude Griekste stad Macedon, in het hedendaagse Macedonië. Hij wordt over het algemeen beschouwd als een van de grootste en meest succesvolle militaire commandanten uit de geschiedenis. De docuserie onderzoekt de opkomst van Alexander als verbannen jongeman en zijn obsessie met het verslaan van de machtige Perzische keizer Darius, wat hem ertoe bracht de bekende wereld in iets minder dan zes jaar te veroveren.

Alexander: The Making of a God - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie gebaseerd op de eerste twee afleveringen van de serie.

Wat wij er van vinden
Vorig jaar bracht Netflix de serie Queen Cleopatra naar onze beeldbuizen. Deze serie kreeg van ons dezelfde kritiek als deze serie, die niet over Cleopatra maar over Alexander de Grote gaat. De 'toneelstukjes' tussen de praatjes van de experts in zitten heel slecht in elkaar, zien er ook niet heel goed uit en kloppen ook vaak niet of maar half: als je de film van Oliver Stone gezien hebt zie je zelfs al de verschillen. Ook de experts (en wetenschappers) die worden aangedragen lijken zich zeer partijdig te gedragen: hele onderdelen van het leven van Alexander worden achtergehouden en andere elementen worden geromantiseerd of totaal verkeerd tegen het licht gehouden: Alexander's homoseksuele avonturen bijvoorbeeld, die als zeer bijzonder worden gepresenteerd maar in de tijd van de Oude Grieken eigenlijk niet zo heel abnormaal waren.

Beoordeling van Gids.tv: ★½
Overdreven, extreem geromantiseerd, nep... het zijn allemaal woorden die je kan gebruiken om deze serie te typeren. Het lijkt ons verstandig niet te veel extra woorden meer vuil te maken aan deze serie. Een grote afrader.

De historische serie Alexander: The Making of a God is nu te streamen op Netflix. Ontwikkeld door: Nick Catliff en Lucy van Beek. Cast: Buck Braithwaite, Steven Hartley en Jadran Malkovich. Genre: historie, drama, oorlog. Tijdsduur: 6 afleveringen van 35-45 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's