Bioscooprecensie: in Argylle stelen acteur Sam Rockwell en kat Alfie de show

Bioscooprecensie: in Argylle stelen acteur Sam Rockwell en kat Alfie de show
Actiecomedy van makers van The King's Man

Film :

De nieuwe film uit het bizarre Kingsman-brein van regisseur Matthew Vaughn brengt naast een grote sterrencast ook een kleurrijke en fantasievolle actiekomedie die van de ene plottwist in de andere valt. Maar gaan we ook van deze blitse geheim agent houden?

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Argylle, 's werelds grootste spion die aan hevige geheugenverlies lijdt, wordt misleid door te geloven dat hij een succesvolle spionageromanschrijver is. Nadat zijn geheugen en dodelijke vaardigheden zijn teruggekeerd, gaat hij ultieme wraak nemen op de schimmige organisatie waarvoor hij werkte, de Division.

Argylle - kijken of skippen?

In onderstaande recensie staan kleine spoilers over de screentime van sommige acteurs. Hierover nog niets weten? Lees dan alleen de beoordeling verderop in dit artikel.

Wat wij er van vinden
We starten dit spionageverhaal met een bizarre proloog vol over-de-top actie: iets dat alleen regisseur Matthew Vaughn kan verzinnen. De cast is groot met onder ander hoofdrollen voor Henry Cavill en Bryce Dallas Howard. Het is echter de ijzersterke acteur Sam Rockwell (Aidan) die met zijn acteerwerk de gehele cast onder de grasmat veegt. Helaas krijgt Samuel L. Jackson zeer weinig schermtijd en zien we onder andere John Cena en Sofia Boutella maar heel kort terug in kleine cameos. Na volle actie stort de boel in, en gaan we naar een saai middenstuk. Op het moment dat je denkt dat het niets meer gaat worden, trapt de film het gaspedaal in. Met absurde en rare dansende vecht- en schaatsscène over zwarte olie. Niet héél geslaagd allemaal. Wel krijg je er een heerlijke vrolijke soundtrack en zangeres Dua Lipa gratis bij.

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
Met een dikke twee uur brengt deze geheim agent leuke en minder leuke momenten met zich mee. Een half uur korter had deze productie goed gedaan. De actie is aardig, maar zichtbaar uit de computer en daarnaast valt er weinig te lachen. De kat Alfie en Sam Rockwell stelen de show in een film waar we meer van hadden verwacht. Voor een keer kijken? Ja, maar wel met de hakken over de sloot.

De film Argylle is vanaf 1 februari 2024 te zien in de Nederlandse bioscopen. Regie: Matthew Vaughn (The King's Man). Cast: Henry Cavill, Bryce Dallas Howard en Sam Rockwell. Genre: komedie, misdaad, actie. Tijdsduur: 139 minuten.

Acteur Henry Cavill (Argylle), Dua Lipa (Lagrange) en John Cena (Wyatt) in de film 'Argylle'

Actuele video's

Meer actuele video's