Streamen of skippen: The Marvels is leuke Marvel-film voor tussendoor

Streamen of skippen: The Marvels is leuke Marvel-film voor tussendoor
Brie Larson is terug als Captain Marvel

Film :

Na het gigantische succes van Avengers: Endgame en zijn voorganger is de druk op Marvel Studios en haar Cinematic Universe hoog. Met Guardians of the Galaxy Vol. 3 liet de studio én regisseur James Gunn - inmiddels hoofd van de grote concurrent DC - zien de hoge standaard nog steeds in huis te hebben. Zien we daar iets van terug in deze film?

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Higher. Further. Faster!"
Carol Danvers, beter bekend als Captain Marvel, heeft haar naam heroverd tegen de Kree en wraak genomen op de Supreme Intelligence. Het universum is nu echter gedestabiliseerd en dat heeft grote gevolgen. Carol wordt naar een wormgat gestuurd dat verband houdt met de Kree. Om het universum te redden zal ze haar krachten moeten bundelen met haar nichtje Monica Rambeau en Kamala Khan, ook bekend als Ms. Marvel.

The Marvels - streamen of skippen?

Hieronder lees je een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
We vinden in deze film veel elementen terug uit eerdere films die ons niet bevallen: een schurk die weinig aan het verhaal toevoegt, opnieuw een verhaal die het einde van de wereld zou kunnen zijn en een overload aan special effects. Toch werkt het in deze film vele malen beter dan in eerdere titels uit deze fase, vooral omdat deze film zichzelf niet al te serieus neemt. Wat dan overblijft is een film die gewoon heel leuk is: de humor komt prima aan bij de kijker en vooral de familie van Khamala levert een fris element in die humor. Daarnaast zijn de special effects beter dan in veel andere Marvel-films van de afgelopen jaren: nog steeds niet foutloos maar goed genoeg om geen kritiek op te hebben.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
The Marvels is een prima film om met een grote bak popcorn voor de tv klaar te gaan zitten: laat je meeslepen in de avonturen van de familie Marvel!

De superheldenfilm The Marvels is nu te streamen op Disney+. Regie: Nia Dacosta. Cast: Brie Larson (Lessons in Chemistry), Iman Vellani, Teyonah Parris, Samuel L. Jackson, Park Seo-jun, Zawe Ashton. Genre: komedie, actie. Tijdsduur: 105 minuten.

Brie Larson als Carol Danvers, aka Captain Marvel, in 'The Marvels'. Bron: Disney

Actuele video's

Meer actuele video's