Netflix recensie 'Lover, Stalker, Killer': streamen of skippen?

Streamen of skippen? Lover, Stalker, Killer is bizarre nachtmerrie voor daters
Heftige docu verovert Netflix

Film :

Er zijn maar weinig genres die beter bekeken worden op Netflix dan true crime documentaires. Dat er nog zoveel verhalen van deze grootte voor het oprapen liggen is een zegen voor de streamingdienst: het blijft maar scoren.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
In 2012 had automonteur Dave net een langdurige relatie achter de rug en wilde graag zijn romantische leven weer oppakken. Online ontmoette hij Liz en Cari verscheen in zijn leven toen haar auto gemaakt moest worden. De alleenstaande moeders met winnende karakters hielpen hem op verschillende manieren uit zijn schulp te komen. Zijn tweede kans op romantiek draaide echter uit op een verwrongen driehoeksverhouding vol intimidatie, digitaal bedrog en moord die in deze documentaire besproken wordt.

Lover, Stalker, Killer - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de documentairefilm.

Wat wij er van vinden
Wat begint als een nieuw begin voor Dave, wordt snel een bizar verhaal waarbij paranoia een belangrijke rol speelt. De politie is in veel gevallen kansloos en Dave begint langzaam een mentale breakdown te ontwikkelen: wat kan hij geloven en wat zit er in zijn hoofd? De grote wending aan het einde van het verhaal zie je misschien net wat te makkelijk aankomen. Net als in de vele true-crime verhalen van Netflix, of dat nu in film- of in serievorm is, ligt de sensatie er lekker dik bovenop. Toch is het onderzoekwerk van regisseur Sam Hobkinson en zijn team uitstekend en snappen we aan het einde van de docu écht volledig wat er is gebeurd.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Voor elke regelmatige dater is het verhaal in deze documentaire gigantisch nachtmerriemateriaal. Het is verrassend dat documentairemaker Hobkinson elke belangrijke hoofdrolspeler voor de camera heeft gekregen. Daarom is ons oordeel dan ook: streamen.

Lover, Stalker, Killer is nu te streamen op Netflix. Regie: Sam Hobkinson. Genre: documentaire. Tijdsduur: 90 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV