Streamen of skippen: Are You There God? It's Me Margaret is prachtig drama met een lach

Streamen of skippen: Are You There God? It's Me Margaret is prachtig drama met een lach
Met Rachel McAdams

Film :

De film heeft in Nederland helaas nooit het brede bioscooppubliek bereikt omdat de film van Lionsgate geen kans heeft gehad in 'onze' filmzalen, maar gelukkig staat de film nu wel op Netflix. Dat wordt genieten met een grote G.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
De elfjarige Margaret verhuist met haar familie van New York City naar de buitenwijken van New Jersey. Omdat een van haar ouders christelijk is en de andere joods, gaat ze op zoek naar haar religieuze identiteit.

Are You There God? It's Me Margaret - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film, die Gids.tv al zag op het Leiden International Film Festival 2023.

Wat wij er van vinden
Deze film heeft een bijzondere mix in huis: een coming-of-age verhaal over een meisje dat naar zichzelf op zoek is en ook naar haar geloof: een element dat wordt gevoed door haar lievelingsoma - die naar de synagoge gaat - en haar moeder, die verstoten is omdat ze trouwde met een Joodse man. Het opgroeien en het geloof zorgt voor een mooi gelaagd verhaal waarin we veel emoties voelen: onzekerheid en vragend, maar ook onbezorgd en grappig: dat laatste vooral wanneer 'oma' Kathy Bates in beeld komt. Maar ook de heftige momenten worden niet geschuwd. De film ziet er beeldschoon uit en lijkt daar niet te veel moeite voor te doen.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Deze film is hartverwarmend en past daarom extreem goed in deze koude tijden. Er zit echter ook echt een boodschap aan deze film vast, dus ook als je iets wil meekrijgen is deze film er zeker eentje die je mee moet nemen.

De dramafilm Are You There God? It's Me Margaret is nu te streamen op Netflix. Regie: Kelly Fremon Craig. Cast: Rachel McAdams, Kathy Bates, Abby Ryder Fortson. Genre: drama, komedie. Tijdsduur: 106 minuten.

Rachel McAdams en Abby Ryder Fortson in 'Are You There God? It's Me Margaret'. Bron: Lionsgate

Actuele video's

Meer actuele video's