Review: 'Raël: The Alien Prophet' op Netflix, streamen of skippen?

Streamen of skippen? in Raël: The Alien Prophet zie je aliens in een heel ander licht
Knotsgek verhaal over zelfbenoemde profeet

Film :

Het verhaal over journalist Claude Vorilhon die als Raël hele volksstammen achter zich aan kreeg en op een gegeven moment zelfs begint te geloven dat hij daadwerkelijk kan communiceren met aliens. Dat vraagt om een Netflix documentaireserie...

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
Halverwege de jaren 70 richtte de Franse journalist Claude Vorilhon een religieuze beweging op, nadat hij een buitenaards wezen had ontmoet. Volgens de alien is het leven op aarde niet spontaan ontstaan, maar door de zogenaamde Elohim gecreëerd in een laboratorium, en Vorilhon moest zijn volgelingen eerbied en liefde voor hun scheppers bijbrengen.

Raël: The Alien Prophet - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie gebaseerd op de eerste twee afleveringen van de serie.

Wat wij er van vinden
De serie start als een klassieke Netflix docu als het gaat om de manier van opbouwen: ondanks de afschuwelijke praktijken zijn er nog steeds een hoop cultleden die met veel plezier terugdenken aan de tijd die achter hen ligt. Ook deze documentaire laat zowel de zwarte als de vrolijke perioden in de tijd zien en schuwt natuurlijk ook de controverse en het vleugje cynisme niet. De grote Raël zelf, die met grote trots vertelt dat hij de 74 jaar heeft bereikt, geeft een aantal keer een korte impressie over zijn rol in het geheel. Trots overheerst bij hem: op z'n minst opvallend. In deze tijd van grensoverschrijdend gedrag en complottheorieën kan deze man absoluut nog mee.

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
De serie heeft last van het zijn van een Netflix documentaireserie: de bedenkers en regisseurs worden steeds meer de mensen die het formulier invullen in plaats van ook echt zelf wat mogen maken. In dit geval had een creatievere inslag deze serie absoluut beter gemaakt. Toch mogen de liefhebbers van de gekke verhalen deze serie absoluut niet missen.

Raël: The Alien Prophet is nu te streamen op Netflix. De serie is ook bekend als Raël: Le prophète des extraterrestres. Ontwikkeld door: Manuel Guillon, Antoine Baldassari. Genre: documentaire. Tijdsduur: 4 afleveringen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV