Streamen of skippen? Suncoast is goed verstopte tranentrekker op Disney+

Streamen of skippen? Suncoast is goed verstopte tranentrekker op Disney+
Film met Laura Linney en (zeer) bescheiden rol voor Woody Harrelson

Film :

Er worden jaarlijks duizenden films uitgebracht en daarvan gaan er zeker enkele tientallen naar de streamingdienst Disney+. Logisch dat een aantal series onder de radar blijven, maar we moeten er alles aan doen om dat met deze film niet te laten gebeuren.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees onze beoordelingen van de nieuwste films en series op de streamingdiensten en in de bioscoop.

Het verhaal
In het jaar 2005 in Florida zit de tiener Doris in een moeilijke thuissituatie. Samen met haar moeder zorgt ze voor haar broer die ze naar een gespecialiseerde instelling moet brengen. Daar aangekomen sluit ze vriendschap met een excentrieke activist. Dit alles gebeurt te midden van betogingen omtrent een bijzonder medisch dossier. Door deze ervaring proeft Doris voor de eerste keer van haar vrijheid.

Suncoast - streamen of skippen?

Hieronder volgt een spoilervrije recensie van de film.

Wat wij er van vinden
Sinds een aantal jaar prijken op streamingdienst Disney+ de kleinere films van Searchlight die op het Sundance Festival in première zijn gegaan al vrijwel direct in de banners. Vorig jaar verraste het Britse Rye Lane ons zeer en ook dit jaar hebben ze met Suncoast weer een pareltje in huis. De film heeft een prachtig verhaal in huis die op een goede manier wordt neergelegd. De nadruk op Doris en haar gevoelens werkt goed: kiezen voor het zorgen voor haar zieke broer of genieten van het leven van een populaire scholier? Er bestaat een goed contrast met de rol van Laura Linney als haar moeder, maar daarentegen valt de rol van Woody Harrelson redelijk in het niet. Hij blijkt niet meer te zijn dan een bekend gezicht dat voor meer clicks zorgt.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Zeker richting het einde van de film moet je sterk in je schoenen staan om geen traantje te laten, want de film komt op een ouderwetse Hollywood-manier keihard binnen. Zoek je een mooie en over het algemeen fijne film met een emotioneel einde: geef deze film een kans.

Suncoast is nu te streamen op Disney+. Regie: Laura Chinn (Warrior). Cast: Nico Parker, Laura Linney en Woody Harrelson. Genre: drama. Tijdsduur: 109 minuten.

Laura Linney en Woody Harrelson in 'Suncoast'. Bron: Disney

Actuele video's

Meer actuele video's